Правителството да признае тестът за Covid антитела като основание за

...
Правителството да признае тестът за Covid антитела като основание за
Коментари Харесай

Туристическият бранш засилва натиска за зелен сертификат за антитела

Правителството да признае пробата за Covid антитела като съображение за издаване на зелен документ. Това се споделя в апела на сдружения на компании в туристическия и ресторантьорския отрасъл, детските центрове и фитнес залите. Те считат наложените все още ограничения са дискриминативни за част от българския бизнес и няма да доведат до стремежи здравен резултат.

На срещата в събота са участвали представители на Конфедерацията на българския туристически бизнес, Алианса на туристическата промишленост в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация - здраве и фитнес, Българската асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове.

“Ако настояванията ни не бъдат задоволени, заявяваме подготвеност от сряда за пускане на общонационални митинги във всички градове “, се показва в позицията.

" На първо място, желаем да изразим поддръжка за въвеждането на зеления документ, като единствена опция на цялостен локдаун, само че не и по метода, настоящ сега ", се споделя в позицията. Те настояват, че този модел се ползва сполучливо в Австрия.

" Вече бе основан казус от страна на Министерството на здравеопазването, друг от европейската процедура, като се позволи зелен документ да важи след слагането на първа доза ваксина ", допълват бизнес организациите.

Те упорстват страната да обезпечи безвъзмездни проби и процедурата по тяхното взимане. Според тях, вид е да се направи организация за взимане на проби и в аптеките.

Организациите желае цялата държавна и общинска администрация също да работи със зелен документ. “Като максимален шеф, страната би трябвало да даде образец, а резултатът сигурно ще бъде позитивен “, се споделя в позицията.

Друго искане е условието за зелен документ да важи единствено, когато страната се намира в тъмночервена и алена зона.

“Мотивите ни за тези оферти са да се усили допустимо най-вече обсегът на зеления документ, което, от една страна, ще докара до добър здравен резултат, а от друга, ще отпуши допустимо най-широк кръг от бизнеси “, се показва в позицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР