Правителството би могло да мине и без Консултативен съвет за

...
Правителството би могло да мине и без Консултативен съвет за
Коментари Харесай

Юлияна Николова: Правителството би могло да мине и без Консултативен съвет за Северна Македония

" Правителството би могло да мине и без Консултативен съвет за Северна Македония ". Това съобщи в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " Юлияна Николова , шеф на Портал " Европа ":

" Темата за РСМ беше изнесена на равнище Народно заседание още през 2019 година. Правенето на външна политика си е отговорност на Министерския съвет и на държавното управление. Никога до момента при разкриване на договаряния с нито една от страните, нито с Хърватска, Черна гора, Сърбия, в никакъв случай не е влизало държавното управление с искане за позиция от Народното събрание. Добре е да бъде изработен спор в Народното събрание за това, да се види какво тъкмо е гласувало Народното събрание, тъй като декларацията на Народното събрание споделя в действителност, че поддържа Рамковата позиция на държавното управление. Ако отворим Рамковата позиция на държавното управление, там множеството неща, които би трябвало да се създадат, са повече задължения на Европейската комисия ".

" България няма потребен ход в по този начин създалото се публично мнение във връзка с въпроса със Северна Македония ", добави още директорът на Портал " Европа "
Цялото изявление с Юлияна Николова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР