правителство се съгласи да преразгледа годишните разходи на кралското семейство

...
правителство се съгласи да преразгледа годишните разходи на кралското семейство
Коментари Харесай

Бюджетът за кралското семейство в Нидерландия през 2021 г. - 47,5 млн. евро

държавно управление се съгласи да преразгледа годишните разноски на кралското семейство от династията Оранж-Насау, след напън от опозицията. Премиерът Марк Рюте, обаче изрази угриженост по отношение на разкриването на точната сума, която крал Вилем Александър и брачната половинка му, кралица Максима получават от холандския поданик с аргумента, че това може да генерира апели за гласоподаване за цената на монархията, оповестява БГНЕС.
Официално бюджетът за кралското семейство през 2021 година ще бъде 47,5 милиона евро, само че това не включва разноските за държавни визити или поддръжка на двореца.  Кралят ще получи 998 000 евро, плюс 5,1 милиона евро публични надбавки за личен състав и разноски, до момента в който брачната половинка му ще получи 1,1 милиона евро. Заплатата на краля е необлагаема. Увеличението на приходите ще бъде 5%, спрямо едвам 0,8% за междинния холандски жител. Бившата кралица и майка на Вилем-Александър, Беатрикс Холандска, резервира годишна заплата от 1,7 милиона евро.
 Нидерландия регистрира нов връх на инфектирани с ковид, чакат се нови ограничавания Нидерландия регистрира нов връх на инфектирани с ковид, чакат се нови ограничавания
Нидерландия доближи нов връх на дневните случаи на ковид. Само за последните 24 часа в страната са регистрирани 6 499 инфектирани, со...
През последните дни породи изключително несъгласие към решението да се даде на престолонаследницата принцеса Амалия 1,6 милиона евро. Това включва заплата от 300 000 евро, когато навърши 18 година през април. Преди това, единствено ръководещият крал и кралица и кралицата-майка са получавали заплата. Не е известно дали принцесата ще учи в лицей през идната година. По време на фамилна фотосесия това лято в градините на нейния дом в двореца в Хага, татко й изрази желанието си тя да обиколи света, преди да учи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР