Правителство на действието - с тези суми описа работата на

...
Правителство на действието - с тези суми описа работата на
Коментари Харесай

Гълъб Донев иска край на политическия спектакъл

Правителство на действието - с тези суми разказа работата на служебния кабинет министър-председателят Гълъб Донев при започване на днешното съвещание. По думите му това е оценката и на вътрешни, и на външни сътрудници.

" За мен е значимо, че за малко време успяхме да извадим страната от режим на пауза. Кабинетът не изгуби нито секунда за политически игри и процедури ", сподели той, препращайки към вчерашните безплодни разногласия в Народното събрание към избора на ръководител и по този начин смеси характера на работа на изпълнителната и законодателната власт.

По думите му пропиляното политическо време изяжда от времето на обществото, до момента в който хората желаят добре уредена страна, а не политически спектакли.

" Резултатите от последните избори го демонстрират посредством вота " не поддържам никого " и ниската интензивност. Призивът ми е за работа и отговорност и към жителите, които не са показани в Народното събрание ", сподели служебният министър председател.

Той увери, че финансовият министър Росица Велкова е подготвена да показа в Народното събрание другите сюжети на проектобюджета за 2023 година, по които ведомството работи. По закон кабинетът следва да внесе плана до края на октомври.

 

В дневния рад на днешното държавно съвещание са няколко проектозакона, приемането на които е изискване за приемане на втория транш от парите по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР