Правителствената наредба, която определя тавани на цените на основните продукти

...
Правителствената наредба, която определя тавани на цените на основните продукти
Коментари Харесай

Основните храни в Румъния поевтиняват от 1 август

Правителствената разпоредба, която дефинира тавани на цените на главните артикули в Румъния, влиза публично в действие от 1 август. Хлябът, олиото, млякото би трябвало да поевтинеят с 20%, оповестява уеб сайтът Зиаре.

В листата с продуктите, които търговците ще са задължени да продават на по-ниски цени, влизат още сиренето, брашното, яйцата и месото.

В магазините, които към този момент понижиха комерсиалната надценка, хлябът е по-евтин с близо 2 леи или с към 0,80 ст. Дори и с тази мярка обаче, клиентите не са уверени, че ще бъде по-лесно да се преодолеят последните нараствания на цените, разясняват локалните медии.

На 20 юни румънският министър председател Марчел Чолаку реализира кардинално единодушие с представителите на Асоциацията на огромните търговски мрежи в хранителния бранш за механизъм за понижаване на цените на главните хранителни артикули. Още щом встъпи в служба, Чолаку дефинира като " оптималната неотложност " използването на скица за намаление на комерсиалните надценки на избран брой съществени хранителни артикули по цялата верига, чак до рафта. Той увери, че понижението няма да окаже напън върху румънските производители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР