Правителствата на Великобритания и Норвегия съобщиха, че са постигнали споразумение

...
Правителствата на Великобритания и Норвегия съобщиха, че са постигнали споразумение
Коментари Харесай

Противокорабните ракети NSM разработени от Kongsberg стават предпочитани ракети за корабите на NATO

Правителствата на Англия и Норвегия оповестиха, че са постигнали съглашение за  разширяване  на връзките сред двете страни във сферата на защитата. Кралските военноморски сили на Англия ще получат от норвежкото държавно управление противокорабните ракети Naval Strike Missile (NSM),  за въоръжението на фрегатите Type 23 иType 45 унищожител.
Кралският флот на Нидерландия също избра норвежките противокорабни ракети (NSM), с които ще размени остарелите ракети Harpoon.
Ракетната система NSM има няколко основни преимущества пред Harpoon. Обсегът и е доста по-голям, ракетата употребява усъвършенствана инфрачервена търсеща глава. Това улеснява разпознаването на задачата, като ракетата става по-прецизна и вероятността от инцидентни произшествия се понижава. И не на последно място ракетата е мъчно откриваема от противников кораби заради това че притежава  стелт свойства.  
NSM е доста гъвкава ракета, която може да бъде изстрелвана от разнообразни платформи против разнообразни цели във водата и сушата. Добрата маневреност на NSM се подсигурява от дизайна на корпуса на ракетата, както и отличното съответствие на двигателна сила към тегло. Ракетата е изцяло пасивна, с доказана  отлична дарба за невисок бръснещ полет над водата, което я прави неуловима за вражеските радари.  Тя оцелява сполучливо против противовъздушната защита на съперника и заради усъвършенстваните си качества за маневриране.  Гаранцията, че вярната цел е открита, разпозната и ударена, в морето или на сушата се поддържа от

самостоятелното различаване на задачата

(ATR) от търсача на NSM.
Ракетата, създадена от норвежката компания Конгсберг, бързо става желаната противокорабна ракета за военноморските сили на НАТО. Кралският флот на Англия следва  нидерландския кралския флот, който разгласи избора на NSM преди по-малко от три седмици. Naval News разгласи, че още през септември испанският флот също е избрал за въоръжение NSM.
Забележителните триумфи на  Kongsberg през тази година се допълват и от избра на NSM за въоръжение на Австралия, както и от новината за спомагателни огромни поръчки за американския флот.
Сътрудничеството със от ден на ден страни от НАТО докара до това от ден на ден кораби да са  оборудвани с ефикасните военноморски ударни ракети, което ще способства за повишение на сигурността в областите от съвместен интерес. Заменя се остарялото въоръжение с ракетите повърхност-земя Harpoon, което излиза от приложимост през 2023 г с новите противокорабни ракети NSM които ще бъдат конфигурирани и подготвени за деяние на борда на първия транспортен съд на Кралския Флот след  12 месеца.  
Така Нидерландия  става 11-ият клиент на Naval Strike Missile, присъединявайки се към военноморските сили на Норвегия, Полша, Малайзия, Германия, Съединените щати (както за Военноморски сили на Съединени американски щати, по този начин и за USMC), Румъния, Канада, Австралия, Испания и Обединеното кралство.
„ С огромно наслаждение KONGSBERG приветства Кралския Флот като член на групата консуматори на NSM “. Ние с горделивост поддържаме укрепването на отбранителните връзки сред нашите нации. “ споделя изпълнителният вицепрезидент в Kongsberg Defense & Aerospace Øyvind Kolset.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР