Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на

...
Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на
Коментари Харесай

Русия и Германия с първа сделка от години за поощряване на икономиката

Правителствата на Русия и Германия подписаха самодейност за насърчаване на икономическата интензивност - първото сходно съглашение сред двете страни от години, осведоми ДПА.

Докато политическите връзки сред двете страни за спора в Украйна остават обтегнати, Русия и Германия укрепиха икономическите връзки през миналата година , в това число уголемяват огромния газов план " Северен поток ".

" Нормално е неразрешените въпроси да са като слон в стаята ", разгласи немският стопански министър Петер Алтамйер след подписването на документа с съветския си сътрудник Максим Орешкин.

Документът, подписан на Петербургския интернационален стопански конгрес в Санкт Петербург, има за цел да сътвори удобна среда за резултатни стопански действия сред двете страни.

Алтмайер, първият стопански министър на Германия, който участва на форума от възникването на спора в Украйна преди пет години, означи, че глобите на Европейски Съюз против Русия ще останат, до момента в който спорът продължава.

" Конфликтите доведоха до голям спад на развиването на европейско-руските връзки . Искаме да засилим съдействието колкото е допустимо повече ", разгласи немският министър.

Той напомни, че неотдавна " Даймлер " е разкрил цех до Москва.

" Има огромни инвеститорски планове на други немски компании ", означи Алтмайер, само че не даде детайлности. Той желае немските вложения в Русия да получат нужните гаранции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР