Правителството на Южна Корея издаде заповед за връщане на работа

...
Правителството на Южна Корея издаде заповед за връщане на работа
Коментари Харесай

Властите в Южна Корея наредиха на частнопрактикуващите лекари да се върнат на работа

Правителството на Южна Корея издаде заповед за връщане на работа за частнопрактикуващи лекари, които се причислиха към продължаващата с месеци стачка в символ на митинг против увеличението на приема в медицинските учебни заведения. Това съобщи организация Ройтерс.

Около четири % от към 36 000 частни клиники в страната са уведомили държавното управление за проектите си да останат затворени, с цел да вземат участие в митинга, съобщи министърът на опазването на здравето Чо Кио-хонг.

За да се сведе до най-малко здравната празнота, заповедта за връщане на работа ще бъде издадена в 9 сутринта през днешния ден, посочи той.

Преди това държавното управление издаде заповед за връщане на работа на стачкуващи стажант-лекари, преди да я отдръпна по-рано този месец.

Съгласно закона лекарите, които се опълчват на заповедта за връщане на работа, могат да бъдат изправени пред краткотрайно лишаване на лицензите си или други правни последици.

Президентът Юн Сук Йол акцентира, че държавното управление няма различен избор, с изключение на да се разправи строго с противозаконните дейности, пренебрегващи пациентите.
 Южна Корея плаши протестиращите лекари с лишаване на лиценза
Южна Корея плаши протестиращите лекари с лишаване на лиценза

Те имат период до края на месеца да спрат стачките и да се върнат на работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР