Правителствата на България и Македония на съвместно заседание Първото съвместно

...
Правителствата на България и Македония на съвместно заседание Първото съвместно
Коментари Харесай

Правителствата на България и Македония на съвместно заседание

Правителствата на България и Македония на взаимно съвещание Първото взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония ще се организира в четвъртък в македонския град Струмица . Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно съдействие , в това число Меморандума за поевтиняване на роуминга сред двете страни.
 В началото на август министър председателите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев подписаха Договора за другарство и добросъседство сред двете страни/БГНЕС, списък

След подписването на Договора за другарство сред България и Македония през август тази година , в този момент държавните управления на двете страни ще подпишат съглашения в региона на външната политика, вложенията, енергетиката, защитата, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Преди пленарното съвещание министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще поднесат венци пред паметника на президента на Македония е интервала 1999-2004 година Борис Трайковски.

 Бойко Борисов Зоран Заев БГНЕС, списък
Двамата министър-председатели  ще проведат и среща на четири очи . В рамките на визитата на българската делегация е планувана и гала по връчването на профилирано транспортно средство за хора с увреждания, което е подаяние от България за Струмица.

В началото на ноември държавното управление утвърди отпущането на 70 000 лв. за закупуването му. Дарението е в поддръжка на план за обществено включване на уязвими групи в македонската община. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР