Правителствата и разработчиците по целия свят проучват потенциалното използване на

...
Правителствата и разработчиците по целия свят проучват потенциалното използване на
Коментари Харесай

Ваксинационен паспорт - път към нормалност или нов проблем?

Правителствата и разработчиците по целия свят изследват евентуалното потребление на " паспорти за ваксини " като метод за отваряне на стопанската система посредством идентифициране на предпазените против ковид, написа " Ройтерс ".

Разработващите технологиите обаче споделят, че такива принадлежности имат последици като евентуално изключване на цели групи от обществено присъединяване и приканват законодателите да помислят съществено по какъв начин се употребяват.

Индустриите за пътувания и развлечения , които се борят да работят с облага, като в същото време постановат разпореждания за обществено разграничаване, са изключително заинтригувани от метод за бърза инспекция кой има отбрана .
 Здравни и софтуерни колоси основават имунизационни паспорти за самолети и магазини
Здравни и софтуерни колоси основават имунизационни паспорти за самолети и магазини

Технологията ще помогне да се предотврати хора да лъжат, че са ваксинирани

Сред разработващите паспорти са компанията за биометрични данни iProov и компанията за киберсигурност Mvine , които сътвориха паспорт за ваксина, който в този момент се тества в английската Национална здравна работа , откакто получи финансиране от държавното управление на Обединеното кралство.

Основателят и изпълнителен шеф на iProov Андрю Бъд счита, че в действителност би трябвало да съдържат единствено две елементи от информация . " Едно е, дали този човек е имунизиран . А другото е по какъв начин наподобява този човек. "

Трябва единствено да съпоставите лицето със статуса на имунизация, не е нужно да знаете самоличността на човек, добави той.

Потвърждаването на статуса на имунизация на може да помогне на нощната стопанска система , която наема към 420 000 души в северния британски град Манчестър , тя сега е на колене, настояват специалисти.
 Фон дер Лайен приветства въвеждане на
Фон дер Лайен приветства въвеждане на " имунизационен документ " в Европейски Съюз

" Медицинско условие, потвърждава имунизиране ", би трябвало да се имунизира " бързо и всеобщо "

" Трябва да разгледаме по какъв начин да се върнем към естественото ", разяснява Сача Лорд, промишлен консултант и съосновател на музикалния фестивал Parklife в града.

Въпреки че през последната година имаше опити в обществено дистанцирани концерти и събития, те не бяха финансово жизнеспособни , сподели той.

" Концертът не е концерт или фестивалът не е фестивал , с изключение на в случай че не сте застанали един до друг с приятелите си ".

" Не мисля, че би трябвало да насилваме хората за васкинационни паспорт. Трябва да е избор . Но при влизане, в случай че нямате този паспорт, ще ви дадем друга опция ", добави той, предлагайки потреблението на бързи резултати от проби за ковид.
 Дания създава цифров паспорт, доказващ имунизация
Дания създава цифров паспорт, доказващ имунизация

Ваксинираните жители ще могат да пътуват и ще имат облекчения за ограничавания в публичния живот

Бъд сподели, че документите за ваксини се популяризират в някои страни , а в Съединени американски щати се употребяват някои здравни карти за частния бранш, за да се позволяват клиенти на спортни събития .

" Мисля, че документите за ваксини повдигат големи обществени и политически проблеми . Нашата работа е да предоставим софтуерна основа за основаване на имунизационни паспорти и документи... Не е нашето място да вършим преценки дали те са добра концепция или не ", сподели той.

Потенциални проблеми могат да зародят към дискриминирането , привилегиите и изключването на по-младото потомство, което ще бъде последно на опашка за имунизация, сподели той и добави, че има вяра, че държавното управление деликатно го обмисля .
 Добра концепция ли са имунизационните паспорти?
Добра концепция ли са имунизационните паспорти?

Нужна е имунизация над 70-80% от популацията, по този начин премахнахме едрата шарка и съвсем ликвидирахме полиомиелита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР