Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките,

...
Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките,
Коментари Харесай

COVID кризата у нас: Правим едно и също, а очакваме различни резултати |

„ Правим едно и също и чакаме разнообразни резултати. Неглижираме ограниченията, отхвърляме съществуването на вируса, отхвърляме пандемията и слагането на имунизациите. Крием се, когато се разболеем, с цел да не влезем в карантина. Това са действителните последствия от неглижирането на обстановката. Фактът, че не признаваме, че вирусът съществува, не го спира да се развива. ”

Това сподели по Нова телевизия доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС.

Според нея високата смъртност у нас се дължи на това, че не се търси помощ в точния момент.

„ Има доста хора, които са позитивни - изследват се у дома, не се афишират, не търсят лекарска помощ, а когато се влошат - тогава към този момент отиват в болница в доста тежко положение ”, посочи тя.

Д-р Николова коментира и съвпадането на Коронавирус рецесията с изборите у нас.

„ Всеки желае да угоди, да каже, че е доста добре - няма рецесия, няма потребност да се носят маски, няма да ви направляваме. И какво се случва в последна сметка - пациентът стига до болничното заведение - места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, само че всички други са положителни. ”

По думите ѝ първото, което би трябвало да направи новият здравен министър, следва да е обвързвано с имунизацията против ковид.

„ Имаме заболяване, което можем да предотвратим. Идват празници, ваксинирайте се, с цел да можем да ги изкараме умерено ”, прикани общопрактикуващият доктор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР