Правилното функциониране на имунната система зависи от много аспекти. Има

...
Правилното функциониране на имунната система зависи от много аспекти. Има
Коментари Харесай

Да повишим имунитета през есента със силата на природата

Правилното действие на имунната система зависи от доста аспекти. Има доста рискови фактори, които могат да провокират действително утежняване на действието му. Какво въздейства на имунитета? Какво би трябвало да се заобикаля и защо би трябвало да се внимава?

Може да наподобява, че главната опасност за имунитета идва от болести, породени от разнообразни микроорганизми. Бактериите, гъбичките, паразитите и вирусите постоянно водят до появяването на инфекции, които водят до намаляване на организма и развиване на повече или по-малко съществени болести. Много други фактори обаче въздействат върху положението и действието на имунната система. Какво може да бъде негативно и даже рисково за човешкото здраве?

На първо място би трябвало да се спомене стресът. Състоянието на прекалено натоварване на нервната система, съпроводено от високо прочувствено напрежение, има уморителен резултат върху тялото. Дългосрочният стрес води до повишение на равнищата на кортизол. Високите равнища на този хормон могат да причинят повишение на оксидативния стрес и появяването на свободни кислородни радикали, които могат да имат унищожителен резултат върху нашите кафези.

Вторият значим въпрос е, несъмнено, диетата. Начинът на хранене оказва извънредно значимо въздействие върху имунитета. Витамините, минералите и антиоксидантите, съдържащи се в храната, подкрепят вярното действие на имунитета и обезпечават съответна отбрана против свободните кислородни радикали. Затова си коства да се подсигурява, че ястията са уравновесени и приготвени въз основата на висококачествени артикули. В случай на диета за имунитет, субстанции като ц инк, желязо, мед, фолиева киселина, селен и някои витамини от групата B (B6, B12) и витамини A, C и D са извънредно значими.



Статията продължава....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР