Правилно сте чули - има цели три слоя шоколад, какво

...
Правилно сте чули - има цели три слоя шоколад, какво
Коментари Харесай

Кростата с шоколад в три слоя

Правилно сте чули - има цели три пласта шоколад, какво повече му е нужно на човек

Необходими Продукти

Маслено тесто


● брашно - 250 г бяло
● захар - 125 г кристал
● масло - 125 г студено
● жълтъци - 2 бр.
● сол - 1/4 ч.л.
● течен шоколад - 5 с.л. Слой Нутела

Шоколадов пласт


● брашно - 125 г бяло
● захар - 60 г кристал
● масло - 35 г разтопено
● прясно мляко - 60 мл
● шоколад - 50 г мрачен
● яйца - 1 бр.
● сол - 1/4 ч.л.
● бакпулвер - 1/2 пакетче или 5 г

украса


● пудра захар
● течен шоколад

Начин на подготвяне

Фурна 175 градуса

Кръгла форма за торта с кръг, застлана с хартия за печене и с диаметър 20 - 22 см.

За масления блат: В купа се изсипва брашното и студеното масло на кубчета. Довежда се до трохи с ръчен блендер или с нож/вилица. Добавя се солта, захарта, жълтъците и се разбърква с ръка, до момента в който се оформи топка тесто.

Ако тестото не може да се събере, може да се прибавят 2-3 ч.л. ледена вода. Не се измесва, с цел да не омеква маслото, единствено се събира на топка. Завива се във фолио и се оставя минимум за 3 часа в ледник. Тъй като работим с маслено тесто, може да преседи в ледник до 3 дни, става още по-добро за работа, тъй че може и авансово няколко дни да се подготви.

Охладеното тесто се разточва сред две хартии за печене или върху плот, посипан с малко брашно, към 4-5 мм. Разточва се с диаметър на формата. Прехвърля се във формата. Останалите отрязъци от тестото се оформят на лента се слагат по края на тестото, с цел да се образува ръб, към 2.5 см.

Намазва се с 5 с.л. Нутела, разпределят се из цялото тесто.

За шоколадовия пласт: Маслото се разтопява и се охлажда до стайна температура. Шоколадът се разтопява на водна баня, оставя се да се охлади до стайна температура. В купа се изсипват брашното, бакпулверът, разбъркват се, прибавят се яйцето, захарта, и се разрушава с миксер.

Млякото се затопля и се комбинира с маслото, а шоколадът се разтопява на водна баня. При непрестанно разтрошаване на ниска степен се редуват млякото с маслото и шоколада. Разбиват се добре с цел да се комбинират изцяло.

Шоколадовото тесто се излива върху Нутелата, като първо се минава по края на формата, а по-късно и в средата. Заглажда се с шпатула.

Вкусният шоколадов сладкиш се пече на 175-180 градуса с вентилатор за към 40 мин.

Изважда се, оставя се във формата за към 15-20 мин., освобождава се от кръга и се трансферира върху решетка, да се охлади изцяло.

Декорира се с малко пудра захар.

Около 2 с.л. Нутела се слагат в пулверизатор и се минава от горната страна като линии, изцяло свободни. Нарязва се на части като за торта.

Кростатата с шоколад в три пласта е подготвена.

Инфо: Cucina con Sara

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР