Правата на българската тенисистка Александрина Найденова официално са спрени доживот.

...
Правата на българската тенисистка Александрина Найденова официално са спрени доживот.
Коментари Харесай

Спряха доживот правата на българска тенисистка

Правата на българската тенисистка Александрина Найденова публично са спрени доживот. 28-годишната състезателка е санкционирана с 150 000 щатски $, поради черно тото в 13 дуела.

Освен осъщественото закононарушение, тя е упрекната и в заличаване на доказателства при някои от провиненията. Найденова е някогашна номер 95 в WTA ранглистата на двойки, както и е била в топ 220 на сингъл класацията.

Започнала да тренира тенис на шест години, пловдивчанката стартира да се състезава професионално през 2007, като е считана за една от очакванията на женския тенис в страната ни през първите и години в тура, само че за жалост не съумява да пробие измежду топ играчите.

Носителка на седем трофеи, Найденова дебютира в WTA през 2008 в Чили, а малко по късно печели и първия си трофей на равнище ITF в Богота, което и разрешава и да вземе присъединяване в WTA конкуренцията в града.

Първите месеци на 2011 са най-хубавото показване в кариерата и, защото тогава на 19 години, тя печели три шампионата на равнище ITF. Найденова е взела участие на общо 21 финала на сингъл и двойки, само че откакто правата и са спрени, тя повече няма да може да се включи в професионално събитие.

Източник: Break Point (текст от tennis.bg)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР