Пратката с лекарства за десетки заложници, държани от Хамас, вече

...
Пратката с лекарства за десетки заложници, държани от Хамас, вече
Коментари Харесай

Пратката с лекарства за десетки заложници, държани от Хамас, вече е напът за Газа

Пратката с медикаменти за десетки заложници, държани от " Хамас ", към този момент пътува по предопределение, откакто Франция и Катар станаха медиатори за подписване на първото съглашение сред Израел и палестинската ислямистка формация от ноември насам, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1422

Медикаментите дойдоха в Египет и към този момент пътуват към границата с Газа, съобщи почитан представител на " Хамас ". Той означи, че на всяка кутия с лекарства, планувана за заложниците, се падат по 1000 кутии за палестинци. Освен това съглашението включва снабдяване на спомагателна филантропична помощ за палестинците от обсадения крайбрежен анклав.

Конфликтът сред Израел и " Хамас " продължава към този момент над 100 дни и няма признаци, че ще завърши скоро. Боевете разпалиха напрежение из целия Близък изток, като през последните дни имаше голям брой удари и контраудари на разнообразни места в района, от Северен Ирак до Червено море и от Южен Ливан до Пакистан.

Израел се зарече, че ще унищожи " Хамас ", с цел да подсигурява, че офанзивата от 7 октомври, която провокира войната в линията Газа, в никакъв случай няма да се повтори. Тогава бойци от палестинското придвижване пробиха граничните заграждения и щурмуваха обитаеми места в Южен Израел.

При нападението бяха убити към 1200 души, най-вече цивилни, а близо 250 бяха взети в плен. След това Израел стартира интервенция в линията Газа, поради която към 85% от 2,3-милионното население на анклава трябваше да изоставен жилищата си. По данни на Организация на обединените нации една четвърт от жителите на Газа за наранени от животозастрашаващ апетит.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР