Практикуващите най-древната професия избраха за събранието си символична дата, отбелязваща

...
Практикуващите най-древната професия избраха за събранието си символична дата, отбелязваща
Коментари Харесай

Италианските жрици на любовта настояват за трудови права и защита

Практикуващите най-древната специалност избраха за събранието си алегорична дата, отбелязваща деня, в който през 1975 година 100 секс-работнички окупираха черква в Лион, настоявайки за по-добри условия на труд. Подобни претенции сложи и събранието в Болоня, което продължи с шествие по улиците на града, споделя репортаж на Euronews от събитието.

Секс-труженичките стачкуват против фундаментално враждебния метод към тях, общопризнат в Италия от 1958 година, когато страната затвори обществените домове, известни като „ къщи на толерантността ”. Тези заведения, отворени в края на XIX в., предлагаха безвредно място за този бизнес. След закриването им практикуващите го се принудиха да излязат на улицата, където изискванията постоянно са рискови и за тях, а и за клиентите им.

Отново през 1958 година, Италия разгласи за закононарушения половата употреба, подпомагането и склоняването към проституция, до момента в който секс-услугите механически останаха законни. Но криминализирането на трети страни – например хазяин (хотел), който дава място за упражняване на полови услуги, де факто криминализира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР