Прагът за концентрация на алкохол зад волана да бъде намален

...
Прагът за концентрация на алкохол зад волана да бъде намален
Коментари Харесай

Прагът за алкохол зад волана да се намали до 0,2 промила, предлага МВР

Прагът за централизация на алкохол зад кормилото да бъде понижен до 0,5 или до 0,2 промила, ще предложи Министерството на вътрешните работи. Това заяви пред Нова телевизия новият основен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) Живко Коцев. По думите му това би било взаимстване от европейската процедура.  " Прагът 1,2, до 1,2, над 1,2 е извънредно огромен. Моята позиция, е че изобщо не би трябвало да се позволява да се използва алкохол ”, заяви той.  В момента под 0,5 промила в кръвта не се смята за нарушаване, сред 0,5 и 1,2 е административно нарушаване, а за над 1,2 към този момент се носи наказателна отговорност. Коцев изясни, че случаите на досъдебни производства на водачи, ръководещи коли след приложимост на алкохол, са 438 за август, а за септември досега са 138 - с 300 досъдебни производства по-малко. разликата е след въвеждането на измененията, с които колите на водачи, използвали алкохол, могат да бъдат отнети.

Главният секретар разяснява случая субития от служител на реда млад мъж в София. По думите му гибелта на младеж постоянно буди безпокойствие. Живко Коцев уточни, че служителите на реда са реагирали на сигнал за осъществено закононарушение и подготовка за осъществяване на друго - групата младежи са направили обир.

Живко Коцев изясни, че съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи служителите на реда могат да стрелят, когато е безусловно належащо. " Неговото държание е укоримо, доколкото със себе си е носил и персонално оръжие. В Министерство на вътрешните работи има директива, съгласно която чиновниците извършват отговорностите си със служебно оръжие ”, посочи той.

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи определи убийството на Алексей Петров като закононарушение с фактическа и правна трудност поради неговата биография. Според него с такова следствие не трябва да се бърза. 

" Имаме две версии, които кумулират голям брой подверсии. Едната е обвързвана с персоналния живот, а другата, че убийството е обвързвано с бизнеса и частната активност на Алексей Петров. (...) Това нападение е доста добре проведено, авансово квалифицирано. Алексей Петров е следен, изучаван. И е селекциониран подобаващият миг, с цел да се осъществя това нападение. В миг, когато е бил без защита, в миг, когато в парк „ Витоша ” е имало голям брой туристи, които основават удобни условия за анонимност на причинителя. "

Коцев разясни, че охранителите на Петров са минали през детектор на лъжата. За момента няма съмнения по отношение на някой от тях. От много месеци предприемачът се е движел без защита, което било негово решение. Коцев не пожела да се ангажира с отговор на въпрос изключена ли е версията за политически колорит в покушението.

Относно организацията за идния локален вот главният секретар съобщи, че Министерство на вътрешните работи е " безусловно готово механически и физически ", за локалните избори. Коцев увери, че Министерство на вътрешните работи ще реагира на всеки сигнал за изборни нарушавания, като досега са получени три сигнала.

Създаден е действен щаб. За първи път се вкарва денонощна телефонна линия във всяка конструкция на Министерство на вътрешните работи в страната, сподели още новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР