ПП „Републиканци за България“ се противопоставя на внесения законопроект в

...
ПП „Републиканци за България“ се противопоставя на внесения законопроект в
Коментари Харесай

Републиканци за България: Борисов вкарва осъдени за престъпления в охранителния бизнес, връщат ли се времената на СИК И ВИС

ПП „ Републиканци за България “ се опълчва на импортирания законопроект в края на мандата на 44-то Народно заседание, за изменение и допълнение на Закона за частната охранителна активност.

Смятаме, че предлаганите от депутатите на ГЕРБ промени са в прорез с публичния интерес и отварят вратата за попадането на хора с незаконно минало в охранителния бизнес.

Законодателната самодейност подкрепена от държавното управление планува да се даде опция, при настъпване на реабилитация, всяко лице, въпреки и осъждано за закононарушение от общ темперамент, да извършва активността „ защита “. Това значи, че има действителна опция, хора които са били изолирани от обществото заради нарушение на правовия ред, в това число и такива осъждани за обири, кражби и грабежи, да получат правото да правят охранителна активност.

Проблемът е още по-голям, тъй като законът дава право на тези хора да реализират насилствени ограничения по отношение на трети лица. По този метод някогашни нарушители биха могли да се снабдят със характерни права като инспекция на документи за идентичност, видеонаблюдение и записване, задържане на хора и други

От Политическа партия „ Републиканци за България “, сме на мнение, че „ защитата “, е прекомерно характерна активност, която не може да се прави от всеки. Именно заради тази причина в съществуващия до в този момент член 41, алинея 3 от ЗЧОД е налице категорично условие лицата, които се занимават с нея да не са осъждани.

Според нас охранителната активност би трябвало да се прави само от хора, които имат нужните морални полезности и съблюдават етични правила за държание като отговорност, почтеност, честност, преданост и т.н.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР