Познаваме Опра Уинфри като модел за подражание, водещa, актриса, продуцент,

...
Познаваме Опра Уинфри като модел за подражание, водещa, актриса, продуцент,
Коментари Харесай

Опра Уинфри - от парцалено момиче до кралица на медиите

Познаваме Опра Уинфри като модел за подражателство, водещa, актриса, продуцент, човеколюбец и бизнесдама., печелила е голям брой награди за плановете, по които работи, само че на първо място това животът ѝ е белязан от доста тествания.

Тя се ражда на 29 януари 1954 в Кусиаско, щата Мисисипи, тогава майка ѝ Вернита е на 19 години и е прислужница, а татко ѝ се споделя Върнън Уинфри и по това време работи за въоръжените сили. Кръстена е Орпа, по името на облик от библейската книга „ Рут “, само че доста постоянно хората произнасят името неверно и по този начин последователно даже самата тя стартира да се назовава Опра. Първите 6 години от живота си прекарва в огромна беднотия с баба си Хати Мей, създава сама облеклата си, най-много от чували за картофи, от което идва и прякорът ѝ „ Чуваленото момиче ". А през днешния ден я назовават „ Кралицата на медиите “.

После майка ѝ я взима при нея и по-малката ѝ полусестра Патриша в щата Уисконсин, изпраща я за малко да живее и с татко си в Тенеси. Вернита ражда още едно момиче, което дава за осиновяване (то също се споделя Патриша и за неговото битие Опра схваща чак през 2010-а) и едно момче, Джефри.

Скоро по-късно още едно тежко събитие се появява в живота ѝ – половото принуждение от страна на чичо ѝ, братовчед ѝ и фамилен другар. Когато е на 14, Опра забременява, само че ражда прибързано момченце на име Канаан, което не оцелява. Днес няма деца и няколко пъти е споделяла, че не желае да става майка, тъй като самата тя не била добре третирана от своята лична.



След тежката контузия да роди в ранните си тийнейджърски години, Опра стартира да лъже Вернита, да се кара с нея, да краде от парите ѝ, по тази причина тя още веднъж я изпраща при татко ѝ и в никакъв случай повече не я взима назад. Именно тогава образованието се трансформира в съществена цел на Опра – в гимназията става отличен оратор, състезава се и даже печели конкурс, който ѝ обезпечава стипендия за Университета Тенеси в Нашвил, където по-късно учи връзки.

Тогава стартира същинската ѝ кариера – става най-младата и първата цветнокожа водеща на новините на локалната телевизия WLAC, а на 8 септември 1986 година започва националното лъчение на личното ѝ токшоу – „ Шоуто на Опра Уинфри “. Един от най-големите му триумфи е изявление с Майкъл Джексън (1993), което е несъмнено като четвъртото най-гледано събитие в американската история – повече от 35 милиона фенове са пред дребния екран в този миг.

Опра се развива в толкоз доста области, че е немислимо да изредим безусловно всички. Година преди началото на шоуто ѝ се снима в „ Пурпурен цвят “ на Стивън Спилбърг , за него е номинирана за две награди „ Оскар “ и две „ Златен глобус “. Става продуцент на кино планове, измежду които е и „ Възлюбена “, по името на книгата на писателката и носителка на „ Пулицър “ Тони Морисън.

Пише „ Животът, който искаш “, в продължение на няколко години издава списанията “O, The Oprah Magazine ” и “O At Home ”, имала е и лична радиостанция „ Опра “. Създава благотворителната организация „ Ангелска мрежа “ , с която поддържа хора по целия свят, в това число бедните девойки в Южна Африка – за тях основава Лидерската академия за девойки на Опра Уинфри. Често изнася мотивиращи речи на дипломирането на девойки от разнообразни университети в Съединени американски щати, а всичко това съчетава и с любовта – от 1986-а е с създателя и предприемач Стедман Греъм, двамата са сгодени от 1992-ра, само че до сватбена гала по този начин и не се стига.

от речта ѝ, произнесена пред завършващите женския лицей „ Спелман “:

„ Бъдете кралици. Бъдете разнообразни. Бъдете първооткривателки. Бъдете отпред. Бъдете дами, които пред лицето на неприятностите не престават да прегръщат живота и вървят храбро към предизвикването. Приемете го! Търсете истината и владейте своето кралство, каквото и да е то – дом, работа, семейство – с изпълнено с любов сърце “.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР