Познаваме го по , който се запазва от самото нанасяне

...
Познаваме го по , който се запазва от самото нанасяне
Коментари Харесай

23 идеи как да носим гел лак, без да се излагаме на риск

Познаваме го по, който се резервира от самото нанасяне досега, в който решим да го изтрием. Гел маникюрът е дългогодишен и устоява на всички разрушителни за елементарния лак действия като миенето на чинии или готвенето. Привлича ни с деловитост – стои върху ноктите цяла седмица като че ли преди малко сме били в салона. Колко добра концепция е обаче гел маникюрът, и би трябвало ли да внимаваме с него? 

Той  може да отслаби и дехидратира ноктите . Заради твърдата си формула, която основава нещо като ризница, нокътната плоча не може да се достави с нужния О2. Отстраняването на лака е различен миг, в който нокътят може да бъде изложен на нездравословни детайли (като ацетона, в който би трябвало да кисне най-малко 10 минути). А също по този начин може и да изтънее – когато лакът не се разтвори с ацетон, маникюристът може да прибегне към пила, с цел да го отстрани. 

Този вид лакове несъмнено не се предлагат при тънки или меки нокти , а даже когато нокътната плоча е здрава и мощна, целесъобразно е да я оставим да си почива най-малко една седмица в месеца. В противоположен случай, покрити с компактен пласт гел лак, всевъзможни инфекции, изтъняване, обезцветяване и даже туморни формирания могат да останат скрити

UV лампата, която втвърдява гел лака, е различен евентуален риск. Въпреки че няколко визити на салона няма да ви навредят, честото излагане на тази интензивна светлина може да повреди кожата на ръцете. LED лампите, които " изпичат " още по-бързо, обаче са даже по-вредни за кожата – те концентрират по-интензивни UVA лъчи, тъй че да съкратят процеса, което значи, че могат по-бързо да доведат до образуването на петна по кожата . Вече се оферират специфични ръкавици, с които да защитим ръцете си от нездравословните лъчи, само че все пак кожните лекари предлагат да прибягваме до гел лака единствено за специфични мотиви. 

В никакъв случай не си правете гел маникюр незабавно откакто премахнете предходния –  позволете на ноктите си да дишат най-малко няколко дни, преди още веднъж да ги покриете с лак. Винаги на ръцете след нанасяне и след събаряне на гел маникюра. А в случай че желаете гел резултат без да посещавате салона, доверете се на лаковете, които имитират гел маникюр и имат същата продължителност – доста марки към този момент оферират такива селекции на налична цена. 

 
  
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР