Познавахме се с Милен Цветков. Бяхме добри познати, празнували сме

...
Познавахме се с Милен Цветков. Бяхме добри познати, празнували сме
Коментари Харесай

Адвокат: Близките на Милен Цветков казват: „Не е време за отмъщение, а за прошка“

Познавахме се с Милен Цветков. Бяхме положителни познати, чествали сме Нова година дружно. Къпингари сме. Това сподели юрист Менко Менков по БТВ. Той е поел отбрана на околните на починалият в злополука публицист Милен Цветков.
Не можех да откажа молбата на околните да поема този случай. Близките му са обединени в скръбта си. Животът си загуби един от най-успелите български публицисти. Неговите близки желаят това да не се случва или да се понижат случаите. Те споделят: „ Сега не е време за възмездие, би трябвало да извиним “.

Новият закон ще работи отсега нататък. И в този момент наказванията за този тип закононарушения са извънредно съществени. Поздравявам прокуратурата за това, че трансформираха обвиняването против водача за предумисъл. Тежестта на доказване ще е върху прокуратурата и върху мен. Основният мотив е, че по неоспорим метод е открита използването на 4 типа опиати. Законът не е изцяло явен. Наркотичните субстанции са били взети 24 часа преди действието. Тоест те са били в директна връзка с действието. Може да се касае за професионална приложимост на опиати. Те са взети напълно преднамерено.

Това ПТП можеше да се случи и с друго МПС. Дали майката ще поеме отговорност, е въпрос, който не касае дейностите на сина. Дали пък той не е осъществил лишаване на МПС, за да го употребява?! Това е въпрос на разбор. Защитата се намира в цунгцванг, само че може да работи утежняващо. Предвидени са санкции от 10 до 20 години, което по никакъв начин не е малко.

Много групи в този момент се пробват да прокарват своите лични ползи. Българската правосъдна система е устойчива. Няма пропуски в доказване на тези действия. Трябва да демонстрираме позитивните образци за това, което е приключил съда в работата си. Този развой ще е доста прочувствен за мен. Дал съм заричане на околните, че законът ще спечелва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР