Познатата нелоялна търговска практика да липсват промоционални стоки още в

...
Познатата нелоялна търговска практика да липсват промоционални стоки още в
Коментари Харесай

Редно ли е: Цена със звездичка - равно на „липсваща стока“

Познатата нелоялна комерсиална процедура да липсват промоционални артикули още в първите часове или дни на акцията към този момент е доразвита в способа да се прави спогодба, че понижените артикули може да се изчерпат още в първия ден. Това сподели в утринния блок на Дарик радио Габриела Руменова, основател на онлайн платформата „ Ние, потребителите ”.

„ Некоректна практите е слагането на текстове, към които водят звездички над посочените промоционални цени на определени артикули в брошурите, с послания от вида, че е допустимо тези артикули да бъдат изчерпани още през първия ден. Законът обаче споделя, че когато търговецът обвяви понижение, той би трябвало да обезпечи наличия за целия интервал на промоцията “, изясни специалистът. Освен това, по закон, понижението не може да бъде по-кратко от един работен ден.

Тя насочи рекомендация за лоялно държание: „ След като търговецът допуска, че няма да може да обезпечи такова количество, каквото ще се търси, може да разгласи акцията за един, два или...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР