Познат и обичан телевизионен водещ от БНТ, който неотдавна направи

...
Познат и обичан телевизионен водещ от БНТ, който неотдавна направи
Коментари Харесай

Спас Кьосев: За хората и капитала

Познат и обичан ефирен водещ от Българска национална телевизия, който наскоро направи завой в кариерата си и избра да работи за предприемаческата и стартъп екосистема. Цели 17 години той води новините на Българска национална телевизия. Едновременно с това е кореспондент, редактор, сценарист, създател на документални филми. 8 години е създател и водещ на повече от 600 броя на публицистичното риалити " Българска национална телевизия такси “, в екипа работи и като режисьор и изпълнителен продуцент, което сигурно феновете още си спомнят. През 2012 година минава през образование в централата на CNN в Атланта, Съединени американски щати. Носител е на влиятелни журналистически награди. Завършил е НГДК " Св. Константин Кирил Философ “, по-късно УНСС, компетентност " Маркетинг “.

Днес на сцената на Главния воин в " Нашият ден “ под светлините на ефирния прожектор застава Спас Кьосев. Ето какво споделя известният публицист за внезапната смяна в професионалния си път:

" Признах си, че светът стартира да напредва без мен. Завършил съм Класическата гимназия и там сме привикнали да гледаме на бъдещето през предишното. Не обичаме математиката, не обичаме доста технологиите и нововъведенията. Там обичаме индивида. Но в един миг си дадох сметка, че в днешно време, в случай че обичаш индивида, би трябвало да си другар на технологиите. Голямата причина е, че работата на журналиста е да укрепва обществото. Средната класа е имунитетът на всяко едно общество. Дадох си сметка в един миг, че в случай че оказа помощ в България да се образува повече междинна класа, по този начин ще оказа помощ на обществото ", споделя той. 

Промяната в професионалното занятие предизвика Спас Кьосев да стане част от обществените мрежи едвам преди няколко месеца. Благодарение на новите си сътрудници от Българската стартъп асоциация се учи да употребява нови бизнес приложения. И добавя, че БНТ е повода известният публицист да се отдаде на нововъведенията и старъпите, на новия вид бизнес в България. 

Стратегия България 2050 

Кои са тези цели, които са надпартийни? В Българската стартъп асоциация търсят отговор на тези въпроси и работят върху  Стратегия България 2050.
Спас Кьосев надълбоко има вяра, че съвкупността от тези промени биха позиционирали България на европейската софтуерна сцена, биха затворили безконечния цикъл на “догонващи ” и биха дали вероятност върху развиване на “изпреварващо ” законодателство в сферите на самостоятелни коли, роботика, галактически технологии, нано- и биотехнолгии, интернет на нещата и други. Споделя, че сега е " преводач " на обществото в разбирането му за стартъп екосистема.  
" Работим в три посоки – достъп до гений, достъп до капитал и дерегулации за по-лесно правене на бизнес ", изяснява Кьосев.  
От каква поддръжка се нуждае предприемаческата и стартъп екосистема в България съгласно Спас Кьосев – можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Наталия Маева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР