Позицията на “Продължаваме промяната” към този момент е, че Македония

...
Позицията на “Продължаваме промяната” към този момент е, че Македония
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната”: На КСНС трябва да разгледаме българския интерес за РСМ и Албания

Позицията на “Продължаваме промяната” към този миг е, че Македония не е напреднала по осъществяването на изискванията, които сме сложили за повдигане на ветото. Това съобщи пред Би Ти Ви депутатът от обединението Росен Костурков.

На този съвет (Консултативен съвет по национална сигурност - бел. ред.), уповавам се да се свика от президента, би трябвало да се прегледа българският интерес и дали тази позиция би трябвало да остане същата. Аз съм сигурен, че тя ще остане същата, добави той.

Геополитическата обстановка на Балканите се промени доста. Тук е моментът да забележим до каква степен нашият народен интерес в подтекста на събитията сред Македония и Албания е предпазен и какво да създадем, с цел да е предпазен, посочи Костурков.

“Трябва да излезем с ясна позиция пред Европейската комисия. Едно обединени мнение на България по тематиката е наложително и би трябвало да погледнем какъв е националният ни интерес за Западните Балкани. Премиерът Петков изиска външният министър да даде своя отчет по темата”, акцентира националният представител от “Продължаваме промяната”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР