Позицията на Продължаваме промяната - Демократична България е ясна и

...
Позицията на Продължаваме промяната - Демократична България е ясна и
Коментари Харесай

Асен Василев: Вярвам, че разумът ще надделее и ще имаме кабинет с втория мандат

Позицията на " Продължаваме промяната - Демократична България " е ясна и декларирана още първата седмица след изборите - ние няма да подкрепим държавно управление с първия мандат.

Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. Той приказва пред медиите в Димитровград, където откри офис на Политическа партия.


Силно се надявам да не изберем държавно управление на България през задния вход, сподели Асен Василев във връзка появили се през вчерашния ден в пленарната зала изказвания, че 7-8 депутати от ПП-ДБ може да отсъстват, с цел да се обезпечи падащ кворум и държавното управление с мандат на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили да мине. Затова всички командировки в групата били анулирани и депутатите от втората по бройка парламентарна група щели да бъдат на линия в деня на гласуването на кабинета на Мария Габриел в пленарната зала.

 

Той отговори и на медийни въпроси, свързани с двучасовата среща в кабинета на ръководителя на Народното събрание, която водачите на ПП-ДБ имаха с номинираната за министър председател Мария Габриел и водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Василев изясни: " Г-жа Габриел изиска още една среща, на която персонално да препотвърдим позицията си персонално в диалог с нея и ние го направихме. "

Василев посочи, че ПП-ДБ ще предложи експертно държавно управление на малцинството с втория мандат, а диалозите за него ще стартират след изчерпването на първия мандат.

Имаме потребност от конституционно болшинство, с цел да се почисти страната от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български жители. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в структурата на прокуратурата и правосъдната власт. Имахме същия проблем и при проркуратурата " Цацаров ", и при прокуратурата " Филчев ", сподели Василев. За конституционно държавно управление за пръв път заприказва в петък съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Според него има вид Народното събрание да одобри бюджет, колкото и негативи да има в оферти сега. Той изрази вяра ГЕРБ да не слага приемането на бюджета като ултиматум за поддръжка на първия мандат. Бившият финансов министър уточни, че " един бюджет по-най-бързия метод може да бъде признат за към пет седмици. "

По думите му на локалните избори в столицата ПП-ДБ евентуално ще се явят дружно със „ Спаси София ”.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР