Позицията на новото българско правителство ще бъде много по-категорична по

...
Позицията на новото българско правителство ще бъде много по-категорична по
Коментари Харесай

Доц. Ралчев: На Украйна ще ѝ бъде много трудно да си върне териториите, войната изглежда безкрайна

„ Позицията на новото българско държавно управление ще бъде доста по-категорична във връзка с военната помощ за Украйна. Предпазливото държание на служебния кабинет, което показваше явно и позицията на президента Радев, е към този момент преодоляно. В лицето на министъра на защитата аз виждам доста по-сериозен фактор, който ще докара до съществени задължения на България към Украйна. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime доцент доктор Пламен Ралчев – учител по интернационалните връзки. По неговите думи сме пропуснали шансове за превъоръжаване и рационализация, от които други страни и сътрудници в НАТО са се възползвали, като Словакия и Чехия.
По принцип концепцията е да се освободи българската войска от руското съоръжение, с цел да може да бъде осъвременена с натовско съвременно въоръжение. В противоположен случай ние стоим в периферията, в случай че нямаме оперативна съгласуемост с останалите страни членки.
Според доцент Ралчев предходните позиции на България са били двузначни.

„ Колкото по-категорична и предвидима е българската позиция, толкоз по-надежден сътрудник сме и толкоз повече ще бъдем уважавани “, акцентира анализаторът и добави, че поетите задължения би трябвало да бъдат доста по-ясни.

По думите на доцент Ралчев обаче войната в Украйна наподобява „ безкрайна “.
Ще бъде доста мъчно Украйна да си възвърне изгубените територии. Руснаците са минирали огромна част от превзетата си територия, правейки я неизползваема за десетилетия наред.
„ На Украйна ще ѝ бъде доста мъчно да продължава контраофанзивата. Има съществени дефицити във опциите на Украйна за противовъздушна защита “, означи анализаторът.

„ Мисля, че прогнозата за нескончаем, непосилен, изтощаващ и двете страни спор и военни дейности, се реализира. По този метод могат да се водят военните дейности в продължение на 10 години от категорията „ мръсна война “ – взривяване на инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения “, сподели още той и акцентира, че алените граници от дълго време са преминати.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР