Позицията на Хонконг като глобален финансов център не е подложена

...
Позицията на Хонконг като глобален финансов център не е подложена
Коментари Харесай

Хонконг ще запази позицията си на глобален финансов център

Позицията на Хонконг като световен финансов център не е подложена на риск макар възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на банката Standard Chartered Бил Уинтърс.

„ Факт е, че Хонконг е вратата за влизането и излизането на капитал в и от Китай. В последно време това стана все по-ясно “, разяснява Уинтърс.

По-рано тази година Пекин одобри противоречив закон за националната сигурност в Хонконг. Законът, предопределен да смаже всеки " фракционизъм ", " тероризъм ", " подривна активност " и " скришен сговор с външни или задгранични сили ", има за цел да върне стабилността в някогашната английска колония, която предходната година беше сцена на всеобщи митинги против централната власт.

В отговор от Съединени американски щати постановиха наказания на основния админ на Хонконг Кари Лам, както и на 11 други ръководители на града.  

Британската банка Standart, която осъществя огромна част от облагите си в Азия, излезе с изказване през юни, че „ законът за националната сигурност може да помогне за поддържането на дълготрайната икономическа и обществена непоклатимост на Хонконг “.

По-рано Уинтърс разяснява, че тези упования за непоклатимост наподобява са били основателни и че сега се следят позитивни резултати от признатия закон.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР