Позиция на Възраждане“ относно приетия закон за контрола на дерогацията

...
Позиция на Възраждане“ относно приетия закон за контрола на дерогацията
Коментари Харесай

Стоян Таслаков, „Възраждане“: Подозираме грандиозна корупционна схема, която ще стане ясна скоро

Позиция на „ Възраждане “ по отношение на признатия закон за контрола на дерогацията и вноса на съветски нефт, препоръчан от Движение за права и свободи:

Днес в Народното събрание се организира брифинг на „ Възраждане “ във връзка законопроекта на Движение за права и свободи за използване на дерогацията и закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол от Русия, като депутатите взеха решение, че от 5 февруари българската страна ще може да изнася по море недопечен петрол от Русия, както и продуктите, получени от преработката му, единствено за Украйна.

 

Това съставлява следващата лицемерна възбрана от страна на Европейски Съюз към България, с която лимитират страната ни да печели от продажба на нефтопродукти, създадени у нас.

Най-шокиращото е, че на процедура украинците ще купуват горива, създадени от съветски нефт, и по този метод ще финансират войната против себе си. Това е грандиозната и цинична концепция на Европейския съюз, която сякаш се бори с съветската експанзия. Законопроектът мина с гласовете на Движение за права и свободи, ГЕРБ, Демократична България и Български напредък.

По време на съвещанието на Комисията по финанси Петър Чобанов (ДПС) предложи да се приключи концесията на пристанище " Росенец ", само че концепцията му не бе призната. Наскоро Министерският съвет удължи концесията на пристанището с 24 години без никакво обществено разискване. Зам.-финансовият министър Людмила Петкова съобщи в комисия, че европейският правилник за глобите по отношение на Русия не изисква лишаване на концесии. Интересното в тази ситуация е, че преди Петър Чобанов от Движение за права и свободи Демократична България имаха идентично предложение по текстовете. Това удостовери позицията на „ Възраждане “, че всички са едни и същи, с едни и същи цели.

Въпреки че предлагането на Петър Чобанов беше отхвърлено в комисията, той още веднъж направи публицистичното предложение в пленарната зала. В последна сметка преди малко преподписана концесия за 24 години беше прекъсната, което слага на риск българската страна да бъде съдена. Възможно е с помощта на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Български напредък и Демократична България да платим милиарди лв. вреди. Възможно е евроатлантиците, които другояче са неспособни за държавно управление, да са се разбрали да облажат по няколко милиона комисиони. Нищо чудно за следващ път да загробят българската страна да заплаща за предателските им решения.

Действията по опериране на пристанището се поемат от страната и лицензът на пристанището може бъде преустановен. Въпреки всички негативни мнения от организации и министерства, решението беше политическо и подозираме грандиозна корупционна скица, която ще стане ясна в по-късен стадий.

Опасенията на нас от " Възраждане " са, че по този начин България може да изгуби единственото си нефтено пристанище, с цел да може непознати компании да внасят и печелят от горива на нашия пазар, а нашето дружество да бъде закрито, посредством съзнателно докарване до банкрут. На процедура, в случай че рафинерията в Бургас няма къде да разтоварва нефт, тя няма по какъв начин да работи. Може би това е крайната цел на нашите евроатлантически политици, да закрият едно от последните печеливши предприятия и да оставят хиляди българи на улицата. Другата възможност е някой да печели от такси на пристанището, което още веднъж е добре замислена корупционна скица.

Когато жителите дадат доверието си на „ Възраждане “ и от съпротива се превърнем в ръководещи, ще проверим всички тези условия и ще има заслужено отмъщение за тези, които натрупат активи на гърба на данъкоплатците, с помощта на сходни изменнически решения.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР