Позиция на Руското посолство у насМинистерството на отбраната на Руската

...
Позиция на Руското посолство у насМинистерството на отбраната на Руската
Коментари Харесай

Посольство России в Болгарии: Всички публикувани от киевския режим снимки и клипове са провокация

Позиция на Руското посолство у нас

Министерството на защитата на Руската Федерация опровергава обвиняванията на киевския режим в сякаш убийството на мирните поданици в обитаемото място Буча в Киевска област

Всички оповестени от киевския режим фотоси и клипове, сякаш свидетелстващи за някакви "престъпления " на съветските военни в град Буча в Киевска област, са поредна провокация.

Когато това обитаемо място беше следено от съветските въоръжени сили, нито един гражданин не пострада от каквито и да са насилствени дейности.

Изходите от града не бяха блокирани. При това южните околности на града, в това число жилищни квартали, непрекъснато бяха обстрелвани от украинските войски от едрокалиберна артилерия, танкове и реактивни системи за залпов огън.

Искаме особено да отбележим, че всички съветски подразделения изцяло напуснаха Буча още на 30 март, на идващия ден след договарянията сред Русия и Украйна в Турция.

Още повече, на 31 март кметът на гр.Буча Анатолий Федорук във видеобръщението удостовери, че в града няма съветски военни, само че дори не загатна за някакви разстреляни по улиците мирни поданици с вързани ръце.

Затова не ни учудва, че всички по този начин наречени "свидетелства на закононарушенията " в Буча се появиха единствено на 4-ти ден, когато в града дойдоха сътрудници на СБУ и представители на украинските малките екрани.

Константин Косачев, заместник-председател на Съвета на Федерацията на Федералното Събрание на Руската Федерация:

"Не провокира никакво подозрение това, че това е фалшификации. Това, че киевските управляващи са ги организирали, а в този момент ги разпалват, е закононарушение. А това, че Западът от своя страна ги популяризира и прибавя оптимален резонанс, прави го съизвършител в това цинично и безнравствено закононарушение ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР