Позиция на министъра на младежта и спорта Красен Кралев относно

...
Позиция на министъра на младежта и спорта Красен Кралев относно
Коментари Харесай

Кралев се скара: Скупчването на феновете на дербито беше недопустимо

Позиция на министъра на младежта и спорта Красен Кралев по отношение на увеличение на броя на болните от ковид в България:

" Неспазването на апелите за отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация е повода за повишения брой заболели от ковид в България и по този мотив здравните управляващи оповестиха, че вкарват по-строги ограничения за надзор, които засягат и провеждането на спортни мероприятия.

Здравният министър Кирил Ананиев разгласи, че на футболните мачове ще се позволяват до 1000 души на бранш, като се съблюдава съответната физическа отдалеченост от 1.5 м. При провеждането на спортни събития на закрито се позволява до 50% приложимост на местата на оборудванията.

Категорично считам, че стягането на ограниченията и налагането на по-строг надзор е неотложно, тъй като статистиката демонстрира огромно нарастване на броя на инфектираните. Още по-притеснително е, че хората в тежко положение у нас са три пъти повече, като измежду заболелите има и български спортисти.

Съгласен съм с констатацията на здравните управляващи, че скупчването на футболните почитатели на дербито на стадион " Васил Левски " беше неприемливо, изключително откакто държавното управление подходи с нужното схващане на апелите за възобновяване на спортните събития и допускането на фенове по трибуните.

Резултатът от нарушаването на дистанцията на публични места е явен: на прага сме на втора вълна от болни от ковид в България. Отново се обръщам към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към почитателите с апел да съблюдават отговорно наложените противоепидемични ограничения. Призовавам управлението на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни при използването на ограниченията, с цел да не се стигне до налагането на по-драстични такива.

Важното е да съхраним живота и здравето на хората, с цел да продължим да се любуваме от близко на обичаните си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на болестта посредством общи старания и отговорно държание към себе си и към близките.

Само дружно можем да се оправим!

Пожелавам скорошно излекуване на засегнатите от вируса! " Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР