Позите на кучето са важен начин за комуникация между кучето

...
Позите на кучето са важен начин за комуникация между кучето
Коментари Харесай

Какво издават позите на твоето куче?

Позите на кучето са значим метод за връзка сред кучето и неговия притежател, както и сред кучето и други животни или хора.

Те носят доста информация за прочувственото положение, желанията и потребностите на кучето.

Разбирането на другите кучешки пози и техните смисли може да помогне на притежателите на кучета да се свържат по-добре с техните домашни любимци и да схванат тяхното държание по-добре.

Ето някои от най-често срещаните пози на кучетата и тяхното значение:

Кучето е с наведена глава и изпъната опашка

Тази поза на кучето може да алармира послушание или отвращение. Кучетата, които застават по този метод, могат да се усещат нервни или да се пробват да избегнат спор.

Кучето е с изправени уши и маха с опашка

Тази поза постоянно се асоциира с наслада и възторг. Кучетата, които демонстрират тази поза, са нормално възбудени от нещо или се радват на вниманието на хората или други кучета.

Кучето лежи по тил с краката във въздуха

 Позите на кучето

Тази поза е постоянно показателство за задоволеност и улеснение. Кучетата в тази поза са са спокойни и щастливи.

Кучето е приведено напред

Тази поза е типична за игриви кучета. Те нормално се насочват към други кучета или хора, с цел да ги поканят за игра или се радват на палав миг.

 Значение на кучето

Кучето е с изправени уши и повдигната глава

Тази поза постоянно се асоциира с убеденост и любознание. Кучетата, които стоят с изправени уши и повдигната глава, нормално са деликатни към околната среда и са подготвени да изследват.

Стойка с наклонена глава

Тази кучешка поза може да алармира интерес и любознание. Кучетата, които заемат тази поза, постоянно се пробват да схванат нещо ново или да изследват света към тях.

 Езикът на тялото на кучето

Разбирането на позите на кучето е основно за това да се обезпечи подобаваща връзка и грижа за тях. Когато притежателите на кучета схванат какво значат избрани пози и жестове, те могат по-лесно да схванат потребностите и желанията на своите кучета и да им дават подобаваща грижа и внимание.

Важно е обаче да се означи, че всяко куче е самостоятелно и може да показва своите страсти и потребности по разнообразни способи, тъй че е значимо да се отделя време и внимание за научаването на езика на кучетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР