Поздравявам ви с избора ви за кметове и общински съветници.

...
Поздравявам ви с избора ви за кметове и общински съветници.
Коментари Харесай

Нинова в Шумен: Асен Василев перфидно надхитри всички

„ Поздравявам ви с избора ви за кметове и общински съветници. Благодаря ви за хубавата акция и напъните. Благодаря на общинските и регионалните управления и координаторите на партията, на народните представители и членовете на националния съвет. Заедно постигнахме на тези избори доста добър резултат. Спечелихме 4 регионални града, имаме 72 общински кметове, с 15 повече от предишния път. Увеличихме с 50 000 гласовете за партията. Това е самопризнание за труда и последователността ни в отстояване на ползите на хората. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред новоизбраните кметове и общински съветници от Североизточна България.
В Шумен, на първата районна среща, която управлението на партията организира след изборите с представителите на социалистите в локалната власт, Нинова напомни апелът на Българска социалистическа партия: обединяване на всички против модела „ ГЕРБ ”, който десетки години задушаваше страната и общините в прегръдката на дълбоката страна и задкулисието.
„ Българска социалистическа партия успяхме да притеглим други партии и съидейници. И вие имате сериозен принос за тези съюзи. Превърнахме се в център на обединяването против модела „ ГЕРБ ”. Но в този момент следва по-трудното. Трябва да отговорим на доверието на хората с доста всеотдайна работа. Между нас има опитни кметове с по няколко мандата. Има и новоизбрани. Помагайте си. Тук сме депутати и националното управление, които ще ви оказваме помощ в Народното събрание с оферти за закони. Няма мощна локална власт без национално посланичество и поддръжка от партията и в Народното събрание.   Ние сме обединен организъм - тим. Ще хвърлим старания в поддръжка на локалната власт, тъй като тя е единствената постоянна в идващите четири години и е най-близо до хората ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
И акцентира: „ Вчера Асен Василев ги надигра всички. Надхитри ги доста перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че в случай че дерогацията не падне незабавно, има ново пропутинско болшинство – ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”. Вчера " евроатлантикът " Борисов клекна и дерогацията остава. Борисов внесе закона за таксата върху пренос на газ, през вчерашния ден Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 милиарда от приходната, махна и 2 милиарда от разходната. Пито-платено. Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът завърши. Разпределиха си порциите. Никой не се сети  за едното левче, откраднато от българите и за комисионните, с които Добрев става и ляга. А дълговата серпантина, с която Борисов ни прослуши ушите къде отиде? А налога върху бакшишите и „ донос-бонус ”? Нито дума за това, което чака хората. Само порциите и парите.  Така не може да продължава. Така страна не се ръководи. Никаква предвидимост за стопанската система, с цел да могат компаниите да възнамеряват заплати, вложения. Никаква предсказуемост за семействата, за цените, за приходите на хората. Никаква сигурност за фамилиите за идващите месеци. Никакви гаранции за приемането ни в Шенген. ”
Тя даде образец с бюджета за 2024 година, че да се усилят прехвърлянията от централния бюджет към общинските бюджети, сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи трансферира отговорността на общините да подвигат локалните налози и такси.
„ Години наред на общините се разпореждат отговорности без обезпечено финансиране. Раздават се пари за планове без ясни правила и по този начин се държат кметове според. Време е за същинското решение за действителна децентрализация - част от събраните налози да остават непосредствено в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили. Ние, събраните тук и още хиляди социалисти, симпатизанти, сътрудници останахме единствената опция на това просташко и нездравословно за България ръководство. Нека го потвърдим с работата си. Вярвам във вас. Във вашия професионализъм и човещина. Водете се от грижа за хората и на добър час ”, обърна се Нинова към представителите на Българска социалистическа партия от областите Шумен, Търговище, Разград, Варна, Добрич, Русе и Силистра.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР