Поздравления за всички, които направиха възможна тази историческа стъпка, но

...
Поздравления за всички, които направиха възможна тази историческа стъпка, но
Коментари Харесай

Борисов: Приемането на България в Агенцията за ядрена енергия на ОИСР е оценка за работата ни

Поздравления за всички, които направиха допустима тази историческа стъпка, само че най-много за министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и за екипа на Агенцията за нуклеарна сила, съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия в границите на онлайн церемонията по случай присъединението на България към Агенцията за нуклеарна сила (АЯЕ) на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

„ Днес е доста значим ден освен за България и цялото семейство на АЯЕ, само че също и за Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това е плод на нашите непрекъснати старания да създадем организацията по-глобална, по-приобщаваща “, добави Гурия.



Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз посочи, че България е деен участник в световната сцена на нуклеарната сила.

„ Присъединяването към Агенцията удостоверява забележителните старания на България да ползва най-високи стандарти в политиките и стратегиите за нуклеарна сила. Това удостоверява, че Вие споделяте полезностите на участието в Агенцията, отговаряйки на възходящите енергийни потребности като в същото време гарантирате сигурност и сигурност в разрешаването на казуса с промените на климата “, посочи още генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия.

Той беше безапелационен, че участието на България в АЯЕ е от изгода за всички страни и Агенцията ще се възползва от богатия опит на България, като в същото време страната ни ще може
да получи спомагателни хрумвания от дейностите на Агенцията и голямата мрежа от интернационалните експерти.

„ След приемането на България в чакалнята на еврозоната, в европейския банков съюз, през днешния ден имаме също мотив за оценка и празник “, съобщи министър- ръководителят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година ПремиерътБорисов изрази признателност за другарството на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, за тяхната експертност и доброжелателност към България и уточни, че днешното събитие е и точна оценка за голямата свършена работа.

„ Благодаря на ръководителя на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия за огромното другарство, за срещите, които сме имали на високо ниво “, означи още министър председателят Борисов. Българският министър-председател уточни, че страната ни става 34-ата страна членка на Агенцията за нуклеарна сила, в границите на която вземат участие страните, опериращи съвсем 90% от конфигурираните нуклеарни мощности в света.

„ България разчита на нуклеарните си мощности, даде образец по какъв начин се извеждат четири реактора от употреба, по какъв начин се съхранява отработено нуклеарно гориво и сега сме в интензивно развиване на плана за седми реактор на АЕЦ „ Козлодуй “, добави министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

„ Приемането на България като пълновръстен член на АЯЕ към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е несъмнено доказателство за равнището на което се намира българската енергетика, като се ползват най-високи стандарти за сигурност “, посочи министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в границите на онлайн церемонията.

По думите й осъществяването на задачите на Европейския съюз за беземисионно произвеждане на сила към 2050 година е неизпълнимо без присъединяване и на нуклеарната сила. „ България е подготвена да даде своя принос в взаимната работа с Агенцията за нуклеарна сила “, безапелационна беше Петкова.



Генералният шеф на АЯЕ Уилям Магууд също поздрави България за присъединението й към Агенцията и изрази очакване за взаимна работа по необятен кръг от въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР