Поздравления за българските служби и служебния кабинет отправи президента Румен

...
Поздравления за българските служби и служебния кабинет отправи президента Румен
Коментари Харесай

Радев приглася на Путин: Не трябва България да се замесва в терористична дейност

Поздравления за българските служби и служебния кабинет насочи президента Румен Радев през днешния ден, във връзка изказванията на Русия, че камион, довел до гърмежа на Кримския мост, е минал през България.

" Нашите институции би трябвало да пресичат уверено нашата територия и името на България да се замесват в терористична активност по един или различен метод ", означи президентът.

Взривяването на Кримския мост се дефинира като " терористичен акт " единствено от съветския деспот Владимир Путин. Атаката над основна инфраструктура по време на война не е тероризъм, и само Русия употребява този двоен стандарт - тяхното опустошение в Украйна е " специфична интервенция ", а контрадействията на украинците са " тероризъм ".

Радев разяснява и нежеланието на партиите да взимат нови изтребители на лизинг по този начин:

" Крайно време е да осъзнаме, че в Европа бушува война. Вие по какъв начин оферирате да охраняваме небето си? Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. На идната консултация за образуване на държавното управление ще диря отговор от партиите какви решения оферират за гарантиране на въздушният ни суверенитет, тъй като още дълги години няма да имаме оперативно подготвена ескадрила F16, а МиГ-29 следващата година ще се приземят. "

Още предходната година са пратени предложения до редица сътрудници за изтребители на лизинг, напомни той. Ако се получат преференциални оферти, ще бъде направен и импортиран план за капиталов разход в Народното събрание.

Според Радев спора за това дали посланичката на Русия Елеонора Митрофанова да бъде на откриването на Народното събрание е позорен.

" Нали разбирате, че е унизително политическият развой в България да бъде зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва или отсъства на откриването на Народно събрание. Аз чакам партиите час по-скоро да върнат своя фокус върху същинските проблеми на българите - бедността, бюджета, отбраната на обществено слабите. "

Той означи още, че е дал повече време на партиите да се отдалечат от предизборната изразителност и ги прикани да употребяват времето си рационално. 

" След като се конституира Народното събрание, тогава ще разглася по кое време ще бъде връчен първият мандат ", означи той. " Не е толкоз рисково да се ръководи от длъжностен кабинет, в случай че той си прави работата както би трябвало. Служебният кабинет овладя растежа на цените на газа, растежа на цените в горивата, приготвя съществени обезщетения за потребителите по връзки на енергоносителите ", твърди Радев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР