Поздравих премиера Бойко Борисов за това, че не изгони руски

...
Поздравих премиера Бойко Борисов за това, че не изгони руски
Коментари Харесай

Нинова: Лично поздравих Борисов

Поздравих премиера Бойко Борисов за това, че не изгони съветски дипломати. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя разгласи, че след изказването пред медиите, в което поздрави премиера, тя говорила с него и персонално. Нинова поздрави министър-председателя за реакцията му по случая "Скрипал ".

"Не ми беше мъчно да поздравя премиера Борисов за позицията, че няма да се гонят дипломати. Поздравих го и обществено, и персонално. Днес говорихме много по телефона за общата обстановка, за проблемите в света, в Европа, за този сложен миг и за Европа, и за България ", заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя не пожела да разкрие елементи от диалога им, тъй като не било правилно.

„ Не му е било елементарно на премиера, това е мъчно решение, считам най-вярното и правилно. Моментът е доста под напрежение. Трябва ни разсъдък, мъдрост, без никаква страст. Да заявиш по този начин намерено, че няма да изгоним дипломати, не е снишаване, а доста смела постъпка. За това го поздравих”, сподели още тя.

Изненадах се с извънредно нападателната позиция на господин Цветанов, не скри водачът на Българска социалистическа партия. Нинова акцентира, че вторият човек в ГЕРБ е нападнал освен социалистическата партия, само че и президента Румен Радев.

"Интересно дали Цветанов ще дефинира в този момент Борисов като антиевропеец ", бяха точните думи на Корнелия Нинова.

Социалистите пазят не съветските ползи, а европейските и българските национални, посочи тя. Не може да има наказания без доказателства, сподели тя.

Вижте какво сподели Австрия - желаят от нас да изгоним съветски дипломати без задоволително доказателства, няма да го създадем, напомни тя.

Сега е време за водачество, акцентира Корнелия Нинова.

"С господин Борисов заемаме една теза. Това не е снишаване, това е доста мъдра политика. Интересно ми е в този момент Цветанов ще разгласи ли Борисов за антиевропеец ", сподели още Корнелия Нинова.

Цветанов бута ГЕРБ в междуинституционална война, е оценката на Корнелия Нинова.

Тя разяснява и срещата Европейски Съюз - Турция. Според нея няма нищо извънредно в срещата във Варна, тъй като в последните 3 години е имало 12 такива срещи. Това е търсене на разговор, не е историческа среща, е оценката на Нинова. Тя приведе като доказателство обстоятелството, че 48 ч след срещата във Варна турски самолети са били на гръцка територия, а една от задачите във Варна е била тъкмо орегулирането на връзките Гърция - Турция.

Последва серия въпроси по договорката с ЧЕЗ.

Тази договорка визира три милиона българи, касае националната сигурност, тъй като през цялото време мирише на спекулация и на нечисти пари - по този начин Нинова изясни за какво Българска социалистическа партия държи всичко към тази договорка да бъде изяснено.

Искаме да изясним източника на финансиране на договорката за ЧЕЗ, уточни Корнелия Нинова. И отсече, че КЕВР би трябвало да влезе във функционалностите си, тъй като и законът и наредбата за активността разрешава на регулатора да се намеси.

"Смятаме, че Борисов стои зад договорката. Няма по какъв начин държавната банка, на която си принципал, да стои зад такава договорка и ти да не знаеш ", уточни Корнелия Нинова. "Г-жа Върбакова санира блокове за над 8 милиона. Кой дава тези пари? Кой контролира този развой?! Тя санира в Пазарджик, Пловдив, санира! По тази логичност тя е близка до властта ", продължи Нинова.

Ние не просто вадим данни за депутати от ГЕРБ, ние изпълняваме уговорките и обещанията си пред хората - да разобличим паралелната страна, сподели Корнелия Нинова.

"Колегата от ГЕРБ има издадена присъда, сътрудника Манол Генов няма такава. Но общинският ръководител на Българска социалистическа партия в Хасково - има и беше изключен от Българска социалистическа партия. Имаш ли присъда - отиваш си! ", бе изводът на Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР