Появиха се шокиращи видеокадри, на които се вижда как тийнейджър

...
Появиха се шокиращи видеокадри, на които се вижда как тийнейджър
Коментари Харесай

Бунт, пожари и безредици в Париж след загубата на Мароко от Франция, 14-годишно момче загина

Появиха се шокиращи видеокадри, на които се вижда по какъв начин младеж е блъснат по улиците на Монпелие, до момента в който мароканските почитатели се бунтуват след загубата от Франция на полуфинала на Световното състезание, съобщи „ Дейли мейл “.

Момчето на 14 години е част от огромна група марокански последователи, които се движат по улица " Мосон " в южния френски град, когато се натъкват на бял автомобил с развято френско знаме през прозореца.

Групата се нахвърлила върху автомобила, пробвайки се да изтръгне знамето от притежателя му и пробвайки се да отворят шофьорската врата, когато лидерът изпаднал в суматоха и направил бърз противоположен завой, с цел да премине в насрещното платно и да избяга бързо.

Няколко души от тълпата не съумели да реагират в точния момент и младежът попаднал под колелата, като получил сериозни пострадвания. Властите потвърдиха, че той е бил откаран в близка болница, само че по-късно е умрял.

Полицията се бори да поддържа реда в цяла Франция. Около 10 000 служители на реда са бъдат мобилизирани в цялата страна, от които 5 000 са ситуирани в района Ил дьо Франс към Париж, а към 2 200 - в столицата.

В обществените мрежи също по този начин циркулират голям брой непотвърдени видеокадри на френски последователи с френски флагове, които са нападани и бити от марокански почитатели.

Безредици избухнаха и в центъра на Брюксел след загубата на Мароко на полуфинала на Световното състезание по футбол от Франция. Белгийски медии оповестяват за конфликт на ентусиасти с полицията. Наложило се е чиновниците на реда да употребяват водно оръдие на бул. " Maurice Lemonnier ". 

Припомняме, че Франция победи Мароко с 2:0 и ще играе на финала в неделя против Аржентина. Мароко пък ще спори в събота с Хърватия за третото място.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР