Появиха се подробности за българските ученици, ранени при адския взрив

...
Появиха се подробности за българските ученици, ранени при адския взрив
Коментари Харесай

Българчетата, ранени в ада в Болоня, са седем! Всички са от Силистра

Появиха се детайлности за българските възпитаници, ранени при адския гърмеж в Болоня. По данни на Нова телевизия пострадалите български момчета не са три – както се твърдеше по-рано, а седем.

Всички те са от Силистра. Учили са в  Професионална гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в града.

Заедно с тях били и четирима учители от школото. Сред преподавателите няма потърпевши. Всички те, както и други деца, били на екскурзия в Италия.

По данни на инж. Петранка Георгиева – директорката на гимназията, двама от учениците към този момент са изписани от болница, добавя Блиц.

По-късно през днешния ден или на следващия ден ще бъдат изписани още три от момчетата.

По-сериозно е потърпевшо друго момче, което както БЛИЦ писа е преместено в профилираното поделение на болничното заведение в Чезена.

То има съществени пострадвания в региона на долните крака, само че е без заплаха за живота.



Междувременно от Министерството на външните работи на България (МВнР) оповестиха следното: „ При гърмежа на камион-цистерна на автомагистрала край летището в Болоня по-рано през днешния ден са потърпевши седем възпитаници от професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в град Силистра, оказали се в региона на злополуката. По-голямата част от тях са с леки пострадвания “.

„ Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от образователното заведение, които са на на практика стаж в локална компания в Италия. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши.

По информация на шефа на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите към този момент са изписани. По-късно довечера или на следващия ден заран се чака да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е потърпевш един възпитаник, който е с пострадвания в региона на долните крака без заплаха за живота “, споделят още от Външно.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини довечера ще посети лечебните заведения в региона, където са настанени българските младежи дружно с преводач от български език, с цел да получи по-изчерпателна информация за положението на учениците.

Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните полицейски управляващи и службата на гражданска отбрана, както и с болничните заведения, в които са настанени потърпевшите възпитаници. Мисията ни е в подготвеност да окаже и нужното подпомагане на място.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на Генералното консулство: 00393337826043 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР