Появиха се много тези в днешната дискусия, една от които

...
Появиха се много тези в днешната дискусия, една от които
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: ГЕРБ Ви свалиха от пиедестала

Появиха се доста тези в днешната полемика, една от които беше, че този спор е непотребен, че сме си изгубили времето и сме посочили неприятното лице на Народното събрание. Не мисля, че този спор е непотребен, в случай че го бяхме провели по този начин, както би трябвало. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Казвате: за какво се занимавате с битовизми, а не с проблемите на хората. Защото това, което наричате битовизми са едни от най-големите проблеми на хората. Кой от нас не знае, че народът ненавижда политиците от всички политически сили. Кой от нас не знае, че народът ни отхвърля статуквото и улицата ще роди нещо друго? Защото народът ни е уверен, че ние идваме в политиката, не с цел да работим за него, а с цел да се облагодетелстваме персонално или да облагодетелстваме фамилиите си. И казусът с назначенията, роднините, калинките, с бордовете е още едно доказателство за този народ, който ненавижда полиците си, тъй като си праща роднините в бордовете, от които да богатеят. Това проблем ли е на народа ни? Това е проблем, тъй като младите, грамотни и образовани хора отиват на конкурс, не го печелят, защото той към този момент е нагласен за някой родственик. И този човек хваща самолета и отпътува за Европа. После споделяме за какво имаме демографски проблем и губим младите. Защо е проблем на народа? Защото, до момента в който един член на ръб – родственик, взима 5 000 лева заплата и се вози в мерцедес за едно съвещание на ръб на месец, една жена от Вълчи дол със седем деца няма с какво да ги храни. Това е проблем, тъй като се ражда послушна администрация, която на избори върви под строй и се самовъзпроизвежда в същата политическа класа. И по този начин 27 години на прехода.

Втора теза – да казваш истината, да сочиш обстоятелства, да сочиш недъзи на ръководството, се оказа мракобесие, компроматна война, ченгеджийница. Т.е. в случай че имаш друго мнение от това на ръководещите, ще усетиш цялата мощ на държавната машина. Не се обаждай – или слушай и изпълнявай, или в случай че имаш друго мнение, ти си мракобесник. Проблем ли е това на народа? Кой от вас не е бил по селата, където споделят: боязън ни е да си кажем мнението, тъй като ще изгонят сина ми от работа. Във Вълчи дол, тъй като има избори, стопират да им носят храна от обществената кухня, в случай че имат друго мнение. Това съм го чула и видяла с очите си и ушите си оня ден. Проблем ли е това на България? Значи не можем да имаме и проверяваща публицистика, по този начин ли? Ще ми кажете, че Елена Йончева е станала публицист на мотор. Кой от вас, уважаеми мъже, е бил в Ирак, Афганистан, Судан, като сте толкоз смели? Тази жена ли е правила публицистика на мотор? Значи, народът ще мълчи, а публицистите ще са послушни? И който публицист смее да прави проверяваща публицистика, то той не е публицист. Това проблем ли е на държавността ни – проблем е!

Трета теза - в случай че дадем Делян Добрев в този момент, всеки може да е идващият. Следователно вие сте доста такива в система и модел и дайте да се държим крепко, тъй като в случай че падне един, се разплита целият чувал и всички отпътуваме. Това го сподели човек от ГЕРБ. Тази теза не е ли страшна за държавността в България? Една група е овладяла цялата държавна система и се държи крепко с цялата държавна машина, за какво в случай че един си тръгне, всички падате. Това е проблем на народа, а не битовизъм.

Следващо – ще отхвърлите оставката на Делян Добрев, с цел да отбраните Бойко Борсов. Не, ще бламирате Бойко Борисов! И като водач на водач му споделям: като водач, който е получавал удари от свои, господин Борисов, през днешния ден на Вас ще Ви се случи за първи път. Вашите през днешния ден Ви смъкват. Не безусловно, само че преносно през днешния ден ГЕРБ Ви смъква от пиедестала, на който стоите. Като водач Ви споделям, че от през днешния ден нататък Вие имате сериозен проблем, освен в партията си, а с публичното доверие към Вас.

Следващата теза е може би най-тежката – по този начин е било 27 години, всички партии преди нас са правили по този начин, по тази причина и ние вършим по този начин. Т.е. народе, за всички тези 27 години, всички политици от всички партии, които вършиха така- ние продължаваме по същия метод. Прочетох следното изявление: „ в случай че отново ми се наложи, отново ще предложа своите родственици за тези постове “. Т.е. и да продължим да управляваме, ще продължим по същия метод. Ето това е разликата.. Призовахте да вършим общи политики, само че това няма по какъв начин да стане, в случай че не почистим базисната основа, върху която към този момент 27 години съществува тази страна. Вие казвате, че по този начин е било през целия преход, по този начин ще вършим и за напред и не ни винете, тъй като всички политически сили през прехода са се държали по този метод. Затова народът отхвърля цялата политическа система и статуквото и търси нещо ново. И разликата сред нас е, че новото управление на Българска социалистическа партия и новата парламентарна група желаят да сложат завършек на този модел на прехода, който нарекохме паралелна страна и битката с паралелната страна не е мракобесие, а достолепие на политическа мощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР