Появиха се кадри от момента на смъртоносния сблъсък между пътнически

...
Появиха се кадри от момента на смъртоносния сблъсък между пътнически
Коментари Харесай

Охранителна камера запечата мига на фаталния влаков сблъсък в Гърция

Появиха се фрагменти от момента на смъртоносния конфликт сред пътнически и товарен трен в Гърция, публикувани от гръцки медии.

Челния удар е бил запечатан от охранителни камери. На фрагментите се вижда по какъв начин единият трен се движи, след което следва гърмеж и лумват пламъци.

При конфликта във вторник вечерта в региона на долината Темпе починаха 42 души, огромна част от които младежи на възраст 20-30 години, а над 80 души бяха ранени.

Броят на жертвите може и да се усили, тъй като по данни на противопожарните служби не е известна ориста на 19 души. Според кореспондента на Българска национална телевизия към този момент се приказва за 44 починали.

Безпрецедентната влакова злополука предизвика цивилен митинги и конфликти с полицията.

Поне 1000 души стачкуваха в сряда вечерта пред постройката на гръцката железопътна компанията " Хеленик трейн " (Hellenic Train) в Атина след тежката влакова злополука във вторник вечерта в Централна Гърция, която лиши живота на минимум 42 души, оповестява АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

 Снимка: АНА-МПА/БТА

Полицията, която употребява сълзотворен газ и шокови гранати, с цел да разпръсне стачкуващите, отбелязва в. " Катимерини ".

Протестиращите счупиха няколко прозорци на постройката, след което се насочиха към централния площад Синтагма. Там те стигнаха до конфликти с полицията още веднъж. Подобни митинги имаше и в Солун.

 Снимка: АНА-МПА/БТА

А в това време железничарите оповестиха 24-часова стачка. Новината пристигна от синдикатите в железопътната компания " Хеленик трейн ", а към тях се причислиха и чиновниците на метрото в Атина.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи нощес, че " трагична човешка неточност " е причина за злополуката. Задържан беше началникът на гарата в близкия град Лариса, който е направил цялостни признания. Министърът на превоза Костас Караманлис подаде оставка през вчерашния ден.

В страната е разгласен тридневен народен печал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР