Появи се мистериозно изчезналата яхта "Брайт Стар" за 4.5 милиона

...
Появи се мистериозно изчезналата яхта "Брайт Стар" за 4.5 милиона
Коментари Харесай

Запорираната яхта на Миньо Стайков хвърли котва на турско пристанище


Появи се мистериозно изчезналата яхта "Брайт Стар " за 4.5 милиона лв. на Миню Стайков, която бе запорирана от КПКОНПИ. Преди дни първокласната лодка се изпари от гръцко пристанище, само че сега е пуснала котва на турска марина, заяви ПИК.

Припомняме, че яхтата на олигарха, както и две от лимузините му - "Мерцедес " и "Бентли азуре ", бяха запорирани от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на противозаконни добитото имущество. Баровската лодка, модел "Принцес ", плава от 2016 година и се води благосъстоятелност на една от компаниите на Стайков - "Топаз мел ООД ".

Яхтата е напуснала пристанището в Гърция преди седмица, като се допуска, че това е станало след устната заповед на някой от фамилия Стайкови. Възможно е това да е синът на подсъдимия за произвеждане, трафик на цигари и ДДС-измами Миню Стайков - Стайко, който за разлика от татко си, е на независимост. Подозира се, че цялата интервенция с преместването на яхтата е, с цел да бъде избавена от конфискация.

Надеждите на семейството обаче са напразни, защото това на процедура няма по какъв начин да се случи. Плавателният съд не може да бъде продаден, защото към този момент над него е натрапен запор и поради интернационалното съдействие на Комисията.

В момента яхтата се намира на "Атакьой марина " (на фотографията в колажа), яхтеното пристанище на един от кварталите на Истанбул - "Бакъркьой ", разбра ПИК. Там, лодката на Миню Стайков е пуснала котвата си тъкмо преди 7 дни.

Информацията на Пик се удостоверява и от няколко уеб страницата за следене на корабния трафик, които получават данни за настоящата позиция на "Брайт Стар " посредством автоматизираната идентификационна система AIS. Тя наблюдава придвижването корабите, като употребява транспондерите им и се употребява от корабните служби за придвижване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР