Правителствата на Сърбия и на босненската Република Сръбска .(РС) единодушно

...
Правителствата на Сърбия и на босненската Република Сръбска .(РС) единодушно
Коментари Харесай

Декларация за защита на националните и политическите права и общото бъдеще на сръбския народ приеха правителствата на Сърбия и Република Сръбска

Правителствата на Сърбия и на босненската Република Сръбска.(РС) единомислещо одобриха през днешния ден Декларация за отбрана на националните и политическите права и общото бъдеще на сръбския народ, заяви телевизия Ен1, представена от Българска телеграфна агенция.

Декларацията бе призната на взаимно съвещание в " Двореца на Сърбия " в Белград в границите на Общосръбския събор.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи преди приемането на декларацията, че в документа се приказва за Косово, за съблюдаване на Резолюция 1244 на Организация на обединените нации, само че също по този начин за разговора сред Белград и Прищина и съблюдаване на споразуменията. Вучич акцентира, че в декларацията " няма дума за делене на районен съд и Федерация Босна и Херцеговина ".

" Няма да встъпвам в това, вие сами вземате решенията, просто ви апелирам да помислите милион пъти какъв брой доста се нуждаем от мир “, сподели Вучич на взаимното съвещание на двете държавни управления. Той съобщи, че Сърбия " в никакъв случай няма да остави Република Сръбска в неволя ".

" Единствената ми молба към вас е да опитате всичко спокойно и в диалог с всички други нации в Босна и Херцеговина, в сходство с Дейтънското съглашение, да разрешите всички проблеми “, сподели Вучич.

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик съобщи, че декларацията е народен документ, който оправдава сръбските национални ползи, а сръбските национални и държавни ползи нямат опция. Както уточни той, декларацията обгръща всички значими аспекти на връзките сред Сърбия и Република Сръбска.

Премиерът на Сърбия Милош Вучевич уточни, че Декларацията е " от извънредно значение за сръбския народ ". " Когато видите защо става дума, ще стане ясно на всички какъв брой значимо е това за нашия народ, както в Сърбия, по този начин и в Република Сръбска “, сподели Вучевич.

Декларацията, призната на Общосръбския събор през днешния ден, би трябвало да бъде гласувана от парламентите в Белград и Баня Лука.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР