Повярвайте ми, ако нещо ми липсва, това е футболът. Всички

...
Повярвайте ми, ако нещо ми липсва, това е футболът. Всички
Коментари Харесай

Борисов се оплака, че е зажаднял за футбол

" Повярвайте ми, в случай че нещо ми липсва, това е футболът. Всички сме зажаднели за футбол. Аз на ресторант, кафе и кино не съм ходил от доста дълго. Но ежедневния футбол - това е нещо, което ми липсва ", разяснява министър председателят Бойко Борисов в изявление за Дарик радио. Той е безапелационен, че ще възобнови спорта сега, в който стане допустимо.

" Генерал Мутафчийски описа какво се е случило в Европа на футболни мачове. Проблем, който пристигна и в България. Но работата на Мутафчийски е да държи България с ниски равнища на болни и умряли ", съобщи още министър председателят и добави: " Ние сме подготвили проект за възобновяване сега, в който карантината падне. Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани, няма да има достъп за външни хора, ще бъдат построени КПП-та, пропускателният режим ще е по-сериозен, ще има график за прилагане на залите, дезинфекциране, метод на хранене - и всичко под контрола на министерството на спорта. Мислим по този въпрос, както и в други страни ".

Борисов въпреки всичко посочи, че в момента няма безусловно никакво време да поспортува самичък. " Сутрин в 7 часа съм в Министерски съвет, идва щабът. Ето и през днешния ден по-късно продължихме - с министри, с Фандъкова. В Корея са провели матура. На един стадион, поставят дезинфекцирани чинове и са я провели. Всяка концепция, която може да ни е потребна, я проучваме. Вечер до 12-1 след среднощ сме по този начин. И аз очаквам всичко да мине, с цел да може след това да спортуваме ", изясни министър председателят.

Попитан за финансовата рецесия, в която изпадна  " Левски ", Борисов разгласи, че този тим " ще го бъде ".  " Нека единствено да си подредят нещата. Аз и преди им предложих вид. Помогнали сме на всички, ще помогнем и на " Левски ". Клуб, който го заслужава ", посочи той.

Според Борисов българинът се оказа и порядъчен, и образован за опазването на личното си здраве и здравето на другите. " Нека да устискаме и да се запазим живи и здрави. Светът работи за ваксини. Нашите фабрики работят - за имунизацията БЦЖ и така нататък Но дано единствено се запазим живи и здрави ", сподели още министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР