Повтарям призива си за трайно хуманитарно прекратяване на огъня в

...
Повтарям призива си за трайно хуманитарно прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

ООН отново поиска прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложниците

" Повтарям апела си за трайно филантропично преустановяване на огъня в Газа, абсолютно и неотложно освобождение на всички заложници и гладко и трайно постъпване на филантропична помощ за посрещане на потребностите на хората в цялата линия Газа ", написа той в своя обява в " Екс " (доскоро " Туитър " ).

Гутериш прикани за " същинско филантропично преустановяване на огъня " сред Израел и " Хамас " и предходната седмица. Хуманитарните организации към този момент все по-често подлагат на критика дейностите на израелската войска за това, че изострят страданията на цивилното население, отбелязва ДПА.

Междувременно представител на израелската войска отхвърли да е имало следващ цялостен срив на телекомуникационните услуги в линията Газа , предава Българска телеграфна агенция. Говорителят на Израелските сили за защита Джонатан Конрикус съобщи пред американската телевизия Си Ен Ен, че е съумял да гледа онлайн палестинска агитация в " ТикТок ". Журналист от Си Ен Ен бе отправил питане към него по отношение на обстоятелството, че телевизионният канал не съумял да организира планувано изявление с Международния комитет на Червения кръст заради " затъмнение " на връзките. Конрикус съобщи, че мрежите в Газа може и да не са съвършени, само че не е имало срив.

По-рано основаната на Западния бряг палестинска компания " Палтел " (Paltel) съобщи, че телекомуникационните услуги в линията Газа още веднъж са претърпели срив. Базираната във Англия организация " Нетблокс " (Netblocks), която следи за спиранията на интернет връзката, също разгласява информация, съгласно която всички мобилни услуги, интернет услуги и стационарни телефони в анклава са спрели да действат.

От началото на интервенциите на Израел в линията Газа информационните мрежи в блокираната зона бяха прекъсвани няколко пъти, показва ДПА.

Съединени американски щати чакат Израел да не нападна зоните в Газа, в които е оповестил, че няма да се нанасят удари, съобщи Белият дом

Съединените щати чакат Израел да заобикаля да нападна зони в Газа, които израелските управляващи са обозначили като " зони, в които няма да се нанасят удари ", съобщи нощес Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

" Те също по този начин показаха, че има зони, в които няма да се нанасят удари. И в тези зони ние чакаме Израел да съблюдава този ангажимент ", сподели Съливан пред кореспонденти в Белия дом.

Той добави, че Съединени американски щати ще продължат да оказват напън за освобождението на още заложници, държани от " Хамас " в Газа. По думите на Съливан той е провел няколко телефонни диалога през уикенда по отношение на развиването на ситуацията в Газа, само че " Хамас " отхвърля да освободи цивилни дами.

Съливан сподели още, че Вашингтон има " всички учредения да счита ", че офанзивите против три кораба в Червено море през уикенда, " въпреки и да са били подхванати от хусите в Йемен ", са били вероятни " напълно с помощта на поддръжката на Иран. "

Израелските сили нощес са умъртвили минимум петима палестинци на Западния бряг, съобщи палестинското министерство на опазването на здравето

Израелските сили нощес са умъртвили минимум петима палестинци на окупирания Западен бряг, се споделя в изказване на палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

Двама палестинци от град Саир, са умряли от рани, получени в резултат израелска пукотевица, се споделя в изказването. Здравното ведомство по-рано заяви за гибелта на различен палестинец от бежанския лагер Каландия.

Най-малко 22 други палестинци са били ранени от патрони при конфликти с израелските сили в лагера, заяви палестинският Червен полумесец.

Израелските сили също по този начин са умъртвили двама палестинци в автомобил и са задържали други двама по време на нахлуване в град Калкилия, заяви формалната палестинска осведомителна организация УАФА, без да даде повече детайлности. В отговор на питане по отношение на случая, израелски боен представител съобщи, че " там е имало антитерористични действия " и че спомагателни детайлности ще бъдат оповестени по-късно.

На Западния бряг се следи внезапно повишаване на насилието и арестите, паралелно с продължаващата към този момент осем седмици война на Израел против бойците на " Хамас " в линията Газа, отбелязва Ройтерс.

 
 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР