Повсеместно пръскане срещу комари с наземна и авиационна техника, както

...
Повсеместно пръскане срещу комари с наземна и авиационна техника, както
Коментари Харесай

На 18 и 19 юли ще се третира срещу комари с наземна и авиационна техника

Повсеместно напръскване против комари с наземна и авиационна техника, както на площи по поречието на река Дунав, по този начин и в землища на обитаеми места в община Русе, ще се извърши на 18 и 19 юли. Ще се употребяват утвърдени биоцидни препарати, които не носят здравен риск за хора и животни.

На 18 юли, вторник, от 21:00 часа ще се извърши наземна имагоцидна обработка (срещу дейни възрастни индивиди) с генератори за топъл и леден аерозол. На идващия ден – 19 юли, от 6:00 часа ще се извърши авиационна ларвицидна обработка посредством конвенциално напръскване от въздуха.

От Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) приканват пчеларите да вземат ограничения за запазване на пчелните фамилии в този интервал.

Ще бъдат третирани площи на територията на община Русе - към градовете Русе и Мартен, селата Басарабово, Борисово, Николово и Сандрово. Обработки ще бъдат осъществени и в общини и обитаеми места в област Русе – Сливо поле, Борово, Бабово, Батин, Белцов, Беляново, Божичен, Бръшлен, Голямо Враново, Горно Абланово, Джулюница, Долна Студена, Екзарх Йосиф, Караманово, Красен, Кривина, Малко Враново, Мечка, Новград, Пиперково, Пиргово, Ряхово, Тръстеник, Ценово, Долна Студена и Екзарх Йосиф.

Планираното заличаване на насекомите ще се реализира със средства, отпуснати с решение на държавното управление по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

В случай на смяна на метеорологичните условия, плануваният график може да бъде поправен, за което популацията ще бъде известено навреме от БАБХ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР