Повредата на газопровода в Балтийско море, свързващ Финландия и Естония,

...
Повредата на газопровода в Балтийско море, свързващ Финландия и Естония,
Коментари Харесай

Естония: Повредата на газопровода в Балтийско море е заради механично разрушаване с голяма сила

Повредата на газопровода в Балтийско море, свързващ Финландия и Естония, който избухна на 8 октомври, е била породена от много огромна мощ. Към момента се счита, че е имало механично влияние или разрушение, сподели естонският министър на защитата Хано Певкур, ден откакто Финландия съобщи, че това може да е било съзнателно деяние.

Според управляващите в Хелзинки повредата евентуално е породена от " външна активност " и повода се проверява.

Прекъснаха газопровод до Финландия, подозират външна интервенция

Според Хенри Ванханен, теоретичен помощник във Финландския институт за интернационалните връзки, главният въпрос ще бъде по какъв начин ще реагира НАТО, в случай че бъдат събрани доказателства, че зад повредата на тръбопровода стои държавен фактор.

" Това би могло да значи, че става дума за офанзива против инфраструктура на член на НАТО. Мисля, че огромният въпрос в дълготраен проект е дали имаме явен набор от евентуални контрамерки за такива действия ", разяснява Ванханен.

" Ако се потвърди, че това е офанзива против сериозна инфраструктура на НАТО, тя ще бъде посрещната с обединен и съдбоносен отговор от страна на Алианса ", съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг.

След приключването на газ от тръбопровода норвежката полиция ускори защитата на наземните нефтени и газови съоръжения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР