Повод за решението за спиране на ваксинацията с АстраЗенека“ е

...
Повод за решението за спиране на ваксинацията с АстраЗенека“ е
Коментари Харесай

Жена от Йоаким Груево с множество заболявания почина след ваксинация

Повод за решението за прекъсване на имунизацията с „ АстраЗенека “ е нежелана лекарствена реакция при случай, подаден в здравното министерство от РЗИ-Пловдив.

Жена от Йоаким Груево е умряла след имунизация. За директна причинно-следствена връзка сред имунизацията и гибелта все още не може да се приказва - разгласи доцент Павел Тимонов от Съдебна медицина.

Починалата жена е от Йоаким Груево, на 57 години, и е била с голям брой съпътстващи болести, измежду които сърдечна непълнота.

Жената е умряла към 3 ч. през нощта в дома си, часове откакто е била имунизирана с „ АстраЗенека “. В момента се прави изследване има ли връзка сред болесттите на дамата и имунизацията й.

Тя е била ориентирана от фамилния си доктор за консултация с кардиолог, който й е сложил ваксина в Медицинския център в Стамболийски в четвъртък към 12 часа, сподели пред публицисти шефът на РЗИ - Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева.

Жената е била с троен байпас и наднормено тегло,  заяви на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов в Пловдив. Работната диагноза остра сърдечна съдова непълнота.  " Категорично няма формирани тромби " - разгласи министърът.

Проф. Ангелов разгласи в Пловдив, че всички, записани в електронния указател за имунизация след прекъсването на препарата на " АстраЗенека ", ще получат служебно дата. Временно е спрян и регистърът за ново записване.

" Няма терзания за хората, които са се ваксинирали. Длъжни сме да вземем тази превантивна мярка със прекъсването на имунизациите. Нека хората да имат самообладание тези, които са се записали в електронната система. Решението има една единствена цел предварителна защита ", разяснява още той и посочи, че нежеланите лекарствени реакции са 3 на 1000 свързани с болежка на мястото на имунизацията, температура. 

" Искам да стане ясно на всички, че това е една превантивна мярка, с цел да можем да сме сигурни, че след седем дни, когато излезе заключението на съдебнвите медици, да вземем дефинитивно решение по какъв начин продължаваме с имунизацията с " Астра Зенека " ".
Днес страната ни е получила 80 000 ваксини на Астра Зенека като те ще бъдат складиран, а имунизацията ще продължи откакто се принесе организацията по медикаментите. Имунизацията в страната продължава с имунизациите на Модерна и Пфайзер, които обаче са лимитирани. Очаква се доникъде на април да дойде имунизацията на Янсен откакто тя бъде утвърдена. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР