Повод за експедицията на Шефер е откриването на антична статуя

...
Повод за експедицията на Шефер е откриването на антична статуя
Коментари Харесай

"Нацистите в Тибет" на Петер Майер-Хюсинг

" Повод за експедицията на Шефер е откриването на антична скулптура на Буда, направена от парче необичаен скален астероид, паднал преди 15 хиляди години в граничния регион сред Сибир и Монголия. Тя е 24 сантиметра и се назовава " Железният човек ". Тежала е към 10 кг и върху гърдите ѝ е имало гравирана свастика. След това се оказва, че това е мистификация. От откриването на статуята потегля историята към основаването на тази книга ". Това описа Любен Козарев от издателство " Изток-Запад ", който показа  пред БНР книгата на Петер Майер-Хюсинг " Нацистите в Тибет ".

" На 21 декември 1938 година петима млади мъже пресичат високия хималайски проход Натху-Ла сред Сиким и Тибет. Те са първите германци, получили публично позволение да посетят неразрешения град Лхаса.

Върху техния багаж трептят вимпели с пречупен кръст. Мъжете са офицери от Секретен сътрудник, а експедицията им е под покровителството на Хайнрих Химлер и окултната организация „ Аненербе “. Какво води петимата на Покрива на света? Дали става дума единствено за антропологични измервания и научни опити, или задачата е била създаване на секрети дипломатически контакти зад тила на Британската империя? Може би са търсили в Тибет остатъци от античните праарийци? Мнозина обаче имат вяра, че нацистите са се опитвали да се доберат до мистичната страна Шамбала и нейното скрито познание.

И до ден сегашен експедицията е забулена в тайнственост. В своята книга Петер Майер-Хюсинг се пробва да разграничи истината от спекулациите и да разкрие аргументите и следствията от това начинание ".
Интервюто на Петър Волгин с Любен Козарев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР