Повишените цени на хранителните продукти не рефлектират върху качеството на

...
Повишените цени на хранителните продукти не рефлектират върху качеството на
Коментари Харесай

Община Севлиево запазва ниската цена на храната в Детска млечна кухня

Повишените цени на питателните артикули не рефлектират върху качеството на детското меню.

Детска млечна кухня в Община Севлиево подготвя и дава здравословна и разнообразна храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 години.

Храната е съобразена по първокласен състав и софтуерна обработка с възрастовите особености на детския организъм и се подготвя при съблюдаване условията на всички нормативни документи.

Менюто се изготвя на база “Сборник предписания и управление за здравословното хранене на деца до 3-годишна възраст ” и е в съгласие с здравно лице.

Цената на един храноден (тристепенно меню, включващо чорба, главно ядене и десерт) е 1,50 лева Въпреки забележителното повишаване на питателните артикули, все още не се възнамерява нарастване. Реалната стойност на един храноден е по-висока, а по-ниската цена се поддържа, с помощта на дофинансиране от Община Севлиево.

Общинската поддръжка цели да обезпечи здравословна и пълноценна храна на дребните деца, както и да улесни родителите в виновната задача за развъждане на децата си.

Записването се реализира в Детска млечна кухня, която се намира на територията на ДГ „ Щастливо детство “ - запад след показване на нужните документи (копие от акт за раждане и здравна записка от персоналния доктор с инструкции за хранителния режим на детето).

Пунктовете за разпределяне на храна се намират на четири местоположения: Детска млечна кухня – ж.к. „ Д-р Ат. Москов “ № 3 (ДГ „ Щастливо детство “-запад); ДГ „ Пролет “ - постройка 1; ДГ „ Пролет “ – постройка 2; Домашен обществен патронаж.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР