Повишението на максималния осигурителен доход и на осигуровките за земеделските

...
Повишението на максималния осигурителен доход и на осигуровките за земеделските
Коментари Харесай

Бюджетната комисия на НС одобри проектобюджета на ДОО

Повишението на оптималния застрахователен приход и на осигуровките за земеделските производители преобладаваха в дебатите по бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО), който беше утвърден на първо четене от бюджетната комисия. Според вицепремиера Асен Василев, в случай че има аграрни производител, който не може да се обезпечава на 710 лв. месечно, той би трябвало да получи целева финансова поддръжка от Министерството на земеделието.

На репликата, че земеделските производители и тютюнопроизводителите ще пострадат от сериозното покачване на минималния застрахователен приход от 420 лева на 710 лева месечно, финансовият министър Асен Василев отговори:

„ Ако въпросният пчелар от Видин не може да си гледа петте кошера, това е въпрос на политика на министерството на земеделието “.

Асен Василев реагира и на контрааргументите против увеличението на оптималния застрахователен предел от 3000 на 3400 лева

„ Въпросите, които те задават, не са дали ще има 50 лв. или 100 лв. повече, които нормално ги заплаща работодателят, а не самият ИТ експерт, а това дали имат обикновено опазване на здравето, обикновено обучение, дали пътищата наподобяват като лунни пейзажи и това дали имат сигурност. “

Георги Ганев от „ Демократична България “ разяснява, че тематиката остава „ с нюанси, само че няма да обърне колата в обединението “.

„ За тези хора, които са сред 3000 и 3400 лева застрахователен приход, данъкът ще се усили. “

От ИТ фирмите, които са главно наранени от увеличението на оптималното обезпечаване, предизвестиха, че това е стъпка в неверна посока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР