Повишена заболеваемост на стомашно-чревните разстройства или гастроентерит отчитат медиците в

...
Повишена заболеваемост на стомашно-чревните разстройства или гастроентерит отчитат медиците в
Коментари Харесай

Коварен летен вирус удари Хасково в адските жеги, ето какви са симптомите

Повишена заболеваемост на стомашно-чревните разстройства или гастроентерит регистрират медиците в последните десетина дни. Дълги опашки се образуваха пред кабинетите на персоналните лекари. На 50 пациенти, минали през кабинета на общопрактиуващия доктор доктор Николай Колев, най-малко 3-4 са със признаците на т.нар летен вирус, оповестява haskovo.net.

Общото положение при „ летния грип “се характеризира с висока температура, изнемощялост, гадене или повръщане и разстройство, болки в стомаха. Той е възпалително заболяване на стомаха и червата, провокирано от разнообразни причинители като вируси, бактерии и паразити, попадащи в организма посредством храната. Не е наложително обаче всички тези признаци да са налице.

Основната причина за летния вирус са високите температури през последните седмици. Повечето от случаите за наслада са леки и минават при децата за ден -два, при възрастните за 3-4 дни, уточни джипито.

Хигиената е №1 като предварителна защита, поучава доктор Колев, само че не би трябвало да се не помни и, че прегряването изтощава организма и го прави отворена врата за инфекциите. Затова лекарят предлага в сезона на басейните и закачките край морето да не се увличаме в дълъг престой навън. Най-добрият вид е да сменяем плажната хавлия със сянка във времето сред 11 и 16 часа.

В горещото време като добра мярка против стомашно-чревните разстройства е и консумирането на така наречен леки храни. Да се заобикалят месата, изключително алените, сладките изкушения и да се одобряват допустимо по-малко захари, а храненето да става наложително по-често за сметка на дребните количества, поучава още доктор Колев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР